Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή του ΑΙΤ στο ευρωπαϊκό έργο DICONET

Το Athens Information Technology, ανακοινώνει την έναρξη του ευρωπαϊκού έργου DICONET από 1ης Ιανουαρίου 2008, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος.

Συμμετοχή του ΑΙΤ στο ευρωπαϊκό έργο DICONET
Το Athens Information Technology, ανακοινώνει την έναρξη του ευρωπαϊκού έργου DICONET από 1ης Ιανουαρίου 2008, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος.

Το DICONET είναι ένα Specific Targeted Research Project με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Η διάρκεια του έργου είναι 30 μήνες και η χρηματοδότηση της Ε.Ε. ανέρχεται σε 3.200.000 Ευρώ.

Ο βασικός στόχος του έργου συνίστανται στο σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας σχεδίασης και λειτουργίας οπτικών δικτύων κορμού επόμενης γενεάς.

Το όραμα της ομάδας έργου είναι να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, βασισμένη σε νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας και αλγορίθμους δρομολόγησης, που θα επιτρέπει συνδεσιμότητα σε υπέρ-υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων με υψηλή αξιοπιστία, χαμηλό λειτουργικό κόστος ενώ θα διασφαλίζει και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Στα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα έργου DICONET συμπεριλαμβάνονται 7 ακαδημαϊκά ερευνητικά κέντρα, 4 κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και 1 τηλεπικοινωνιακός οργανισμός:

* RELIT/AIT - Athens Information Technology (Greece), Υπεύθυνος Έργου

* JCP - Consult (France), - Διαχειριστής Έργου

* University of Essex (UK)

* Create-NET (Italy)

* Groupe des Ecoles des Telecommunications - ENST (France)

* Huawei Technologies (Germany)

* IBBT (Belgium)

* Research Academic Computer Technology Institute (Greece)

* Universitat Politècnica de Catalunya (Spain)

* ADVA Optical Networking (Germany)

* Deutsche Telekom (Germany)

* ECI Telecom (Israel)

* Alcatel-Lucent (France)

Το ΑΙΤ συμμετέχει στο έργο με την ομάδα των ”Υψίρυθμων Δικτύων κι Οπτικών Τηλεπικοινωνιών” (www.ait.edu.gr/research/RG2/overview.asp).

Η ομάδα είχε τον πρωταρχικό ρόλο από τη φάση προετοιμασίας της πρότασης ενώ διατηρεί σημαντικό ρόλο και στη εκτελούμενη φάση υλοποίησης (Επικεφαλής του έργου είναι ο Δρ. Ιωάννης Τόμκος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v