Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά 1 εκ. από ΕΧΑΕ στους πυρόπληκτους

Ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει προχώρησε στην παροχή αρωγής σε Δήμους του Νομού Μεσσηνίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Προσφορά 1 εκ. από ΕΧΑΕ στους πυρόπληκτους
Ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει προχώρησε στην παροχή αρωγής σε Δήμους του Νομού Μεσσηνίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Με βάση αυτή την στρατηγική, ο Όμιλος ΕΧΑΕ προχώρησε σε συνολική προσφορά μετρητών και μηχανημάτων που θα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση των πληγέντων περιοχών συνολικής αξίας €1 εκατομμυρίου.

Ταυτόχρονα, τις πρώτες ημέρες μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου, ο κύριος Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ σε δήλωσή του είχε ενθαρρύνει τις εισηγμένες, τα μέλη και τους επενδυτές να κινηθούν με ό,τι μέσα διέθεταν για την αρωγή των πληγέντων.

Αναλυτικότερα, ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια έδωσε το ποσό των € 216.000 σε μετρητά σε 41 οικογένειες σε διάφορες περιοχές της Αλαγονίας και σε Δήμους της Μεσσηνίας – τις οποίες επέλεξε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης αμέσως μετά τις πυρκαγιές.

Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ο Όμιλος ΕΧΑΕ παρέδωσε 9 μηχανήματα σε 7 Δήμους της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, που αναμένεται να συμβάλουν στην αναδιαμόρφωση των πληγέντων περιοχών, συνολικής αξίας € 765.000.

Κατά την τελετή παράδοσης των μηχανημάτων από τον Πρόεδρο του ΧΑ και Δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΧΑΕ, κύριο Σπύρο Ι. Καπράλο προς τον κύριο Δημήτρη Δράκο, Νομάρχη Μεσσηνίας, ο κύριος Καπράλος, δήλωσε σχετικά:

”Εμείς στον Όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε κοντά στους πυρόπληκτους της περιοχής επιδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τον οργανισμό.

Σαφώς και δεν περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα της περιοχής με την προσφορά μας. Γινόμαστε, όμως, κοινωνοί σε μια προσπάθεια να ανασάνει ξανά η περιοχή και, δεδομένου ότι εδώ είναι οι ρίζες μας, δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σας και να παρακολουθούμε με χαρά την ουσιαστική αναγέννηση της περιοχής μας.”

Σε μια συμβολική κίνηση, ο κύριος Καπράλος έδωσε σε όλους τους Δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών ένα γλαστράκι με μια ελιά, το ίδιο δώρο που έκανε ο Όμιλος της ΕΧΑΕ σε όλους του τους συνεργάτες του, παρακινώντας τους να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Όμιλος ΕΧΑΕ στο θέμα της βοήθειας προς τις πυρόπληκτες περιοχές χαρακτηρίζονται από μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και ενέργειες με αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Απώτερος στόχος να δώσει μιαν ανάσα ζωής στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v