Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurobank: Βράβευση 157 μαθητών λυκείων

Η Εurobank πραγματοποίησε τελετή βράβευσης στις 17/12/07, 157 αριστούχων μαθητών λυκείων των σχολείων της Kεντρικής Αθήνας και Βόρειας Αττικής, που πέτυχαν τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο λύκειό τους.

Εurobank: Βράβευση 157 μαθητών λυκείων
”Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι διαχρονικά, μείζων εθνικός στόχος και η πιο σημαντική εθνική μας επένδυση για το μέλλον. Είναι ένας στόχος που μας αφορά όλους, και μας θέτει προκλήσεις τις οποίες ως κοινωνία και ως πολιτεία, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε. Γι΄ αυτό, για μας στην Eurobank το πρόγραμμα για την Παιδεία αποτελεί κεντρικό άξονα της χορηγικής μας πολιτικής και έχει ήδη εξελιχθεί σε έναν ζωντανό και επιτυχημένο θεσμό που έχει αγκαλιαστεί από την ελληνική κοινωνία”.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG, κ. Νικόλαος Νανόπουλος, κατά την τελετή βράβευσης (Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007), 157 αριστούχων μαθητών λυκείων των σχολείων της Kεντρικής Αθήνας και Βόρειας Αττικής, που πέτυχαν τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο λύκειό τους.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος των αντιστοίχων εκδηλώσεων με τη βράβευση συνολικά 1165 παιδιών. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” η Eurobank έχει βραβεύσει περίπου 5700 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, και όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank ”τα παιδιά αυτά αντιπροσωπεύουν ο, τι πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό έχει να αναδείξει μια χώρα”.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης σε χαιρετισμό του τόνισε ότι ”με την εκδήλωση αυτή αναδεικνύεται η αισιόδοξη πλευρά της Ελληνικής εκπαίδευσης. Χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν μεταφέρουν τον διαχρονικό Ελληνικό πολιτισμό, τον πολιτισμό που θέριεψε την δημοκρατία”. Ο υπουργός αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές γιατί δείχνουν τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία, απένειμε εύσημα στην Eurobank για την κοινωνική της ευθύνη τονίζοντας ότι η Τράπεζα με την πρωτοβουλία αυτή δείχνει το δρόμο και σε άλλους φορείς επισημαίνοντας ότι ”παρόμοιες πρωτοβουλίες με αυτές της Eurobank να γίνονται όλο και πιο συχνά απ’ όλο και πιο πολλούς κοινωνικούς εταίρους και πρωταγωνιστές της αγοράς”.

Μέσα από το πρόγραμμα ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” η Eurobank θέλει να ενθαρρύνει με συμβολικό τρόπο την προσπάθεια των νέων μας για μόρφωση σαν την πιο ασφαλή οδό προς την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Θέλει να αναδείξει αξίες όπως η προσπάθεια, η συνέπεια, η ευγενής άμιλλα, η αναζήτηση της ποιότητας, η επιδίωξη της γνώσης, η διεκδίκηση της επιτυχίας. Και όπως είπε ο κ. Ν. Νανόπουλος, απευθυνόμενος προς τους βραβευθέντες ”με αφετηρία τέτοιες αξίες μπορείτε ως ώριμοι πολίτες πια να αμυνθείτε δημιουργικά σε κάθε αδιέξοδη αμφισβήτηση που μοιραία οδηγούν στο μηδενισμό και την οπισθοδρόμηση. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος προς την εξέλιξη και την πραγματική ελευθερία που κατακτάται μέσα από τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων της σκέψης και της δράσης. Όπως είπε ο Σωκράτης με βαθειά συμβολικό τρόπο, οι πραγματικά προικισμένοι άνθρωποι δεν αρκούνται ποτέ σε αυτό που έχουν ήδη κατακτήσει. Γιατί ακριβώς γνωρίζουν πόσο ”μικροί” είναι απέναντι στις γνώσεις και τις ικανότητες που μπορούν δυνητικά να καλλιεργήσουν”.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στελέχη από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v