Συνάντηση Τσελίκ με Αβραμόπουλο-Τίμερμανς

Οι επαφές μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς.

Συνάντηση Τσελίκ με Αβραμόπουλο-Τίμερμανς
Οι ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και θέματα που άπτονται της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και η διαδικασία απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του Τούρκου υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων, Ομέρ Τσελίκ με τους Επιτρόπους Φρανς Τίμερμανς, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Τζούλιαν Κινγκ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι επαφές μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Εξάλλου, ο Ομέρ Τσελίκ θα συμμετάσχει σε φόρουμ για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων που φιλοξενεί ο επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου είναι δύο εκ των υψηλού επιπέδου ομιλητών στο φόρουμ αυτό, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v