Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής: Στόχος μας η επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου υπουργού είναι η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Έχω "πλήρη συναίσθηση" του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνω, υπογράμμισε ο Σταύρος Κοντονής.

Κοντονής: Στόχος μας η επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων
H ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που άπτονται της αξιολόγησης αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου από τον απερχόμενο Νίκο Παρασκευόπουλο.

Αφού, όπως σημείωσε, έχει "πλήρη συναίσθηση" του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι "βάσει των οδηγιών του πρωθυπουργού θα πρέπει να τελειώσουμε με την αξιολόγηση. Το υπουργείο αυτό υπήρξε παραγωγικό σε αυτόν τον τομέα , και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι νομοθετικές δράσεις", είπε ο κ. Κοντονής.

Στο πλαίσιο αυτό, πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου υπουργού είναι η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

«Μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις να διαθέτουν υψηλή ποιότητα, οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης όμως δημιουργούν μείζονα κοινωνικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν σωρεία δικών είναι σε εκκρεμότητα και υπάρχουν φαινόμενα που συνιστούν οιωνοί αρνησιδικία», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος αφού έκανε απολογισμό του έργου του τόνισε ότι «κατάλαβα το έργο μου ως έργο παραγωγής νομοθεσίας, απονομής της Δικαιοσύνης και ως έργο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σταθερή μου πολιτική ήταν να απέχω από κάθε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις μου υπήρξαν ελάχιστες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v