Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΜΕ - ΟΤΕ: Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα ΟΤΕ

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θέλει να ξεκαθαρίσει με τον πιο απόλυτο και καθαρό τρόπο ότι στήριζε και στηρίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΤΕ αναφέρει η ΟΜΕ ΟΤΕ σε σχετική ανακοίνωση.

ΟΜΕ - ΟΤΕ: Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα ΟΤΕ
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θέλει να ξεκαθαρίσει με τον πιο απόλυτο και καθαρό τρόπο ότι στήριζε και στηρίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΤΕ αναφέρει η ΟΜΕ ΟΤΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων πάλεψε και παλεύει, να παραμείνει στον έλεγχο του δημοσίου η Επιχείρηση και συγκρούστηκε διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις που ”πειραματίστηκαν” στο όνομα της εξυγίανσης και του πρόσκαιρου οικονομικού οφέλους.

Είναι γεγονός, ότι τη στιγμή αυτή, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης, η Επιχείρηση βρίσκεται στα πρόθυρα επιθετικής εξαγοράς από … επενδυτικά κεφάλαια.

Στον ”πόλεμο” αυτό, την κερκόπορτα του οποίου άνοιξε η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να γίνουν ”τα βατράχια του βάλτου”.

Πολύ δε περισσότερο δεν θα ανεχθούμε να ερμηνεύονται αυθαίρετα και κατά το δοκούν ο διαχρονικός έλεγχος των Διοικήσεων που κατά το θεσμικό μας ρόλο ασκήσαμε, ασκούμε και θα ασκούμε.

Δεν είμαστε ούτε περαστικοί, ούτε ευκαιριακοί σ΄αυτή την Επιχείρηση.

Είμαστε και παραμένουμε οι σημαντικότεροι μέτοχοι της Επιχείρησης και φορείς των συμφερόντων της.

Αν έστω και στο ελάχιστο οι κυβερνώντες είχαν ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις μας, ο ΟΤΕ θα ήταν σε καλύτερη μοίρα.

Δυστυχώς, για λόγους που ούτε οι κυβερνώντες μπορούν να εξηγήσουν, δεχθήκαμε επίθεση απαξίωσης του ρόλου μας, στραγγαλισμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, άρνηση στον διάλογο και τελευταία, με αφορμή το χθεσινό μας Δελτίο Τύπου, διαστρέβλωση και επιχείρηση ταύτισης της Ομοσπονδίας με αντίθετα ή και ανόμοια συμφέροντα.

Καλούμε, την ύστατη αυτή στιγμή, τον βασικό μέτοχο σε ένα ειλικρινή διάλογο, με ανάληψη πολιτικής ευθύνης, για να σταματήσει αυτός ο ”πόλεμος”, από τον οποίο ωφελούνται οι ανταγωνιστές και οι κάθε λογής ”ιδιώτες” ή ”στρατηγικοί” επενδυτές.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει έμπρακτα μέτρα στήριξης της πολιτικής που κατοχυρώνει το δημόσιο έλεγχο και management της Επιχείρησης.

Τέλος, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απαθείς στις εξελίξεις και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παρερμηνεύει, να διαστρεβλώνει και να ιδιοποιείται τις ενέργειες, θέσεις και απόψεις μας.

Μοναδικός στόχος των παρεμβάσεών μας είναι η ανάπτυξη της Εταιρείας, η διαφάνεια και η εν γένει λειτουργία της Επιχείρησης προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας.

Δεν θα επιτρέψουμε - με κάθε θυσία - την μετεξέλιξη του ΟΤΕ από Επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος σε ” μαγαζί” ιδιωτικού συμφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v