Πιέσεις Μπους για συλλογική επέμβαση στο Ιράκ

Την επιθυμία των ΗΠΑ για συναίνεση των Ηνωμένων Εθνών εν όψει της επίθεσης εναντίον του Ιράκ, εξέφρασε ο Τζ. Μπους ενώπιον του ΟΗΕ, τονίζοντας ωστόσο, ότι η χώρα του ”είναι σε θέση να τα καταφέρει και μόνη της”.

Πιέσεις Μπους για συλλογική επέμβαση στο Ιράκ
Την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για ανάληψη δράσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπους κατά την ομιλία στον ΟΗΕ.

Ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ του περιορισμού χρόνου, ο οποίος κατά τη γνώμη του πρέπει να τεθεί στο Ιράκ, ώστε αυτό να συμμορφωθεί με τις ”απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας για αφοπλισμό”, οι οποίες χρονολογούνται από τη λήξη του πολέμου του κόλπου.

”Αν το Ιράκ συνεχίσει να αρνείται να πειθαρχήσει, ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση” είπε ο Τζ. Μπους, ενώ τόνισε, ότι θα επιθυμούσε τη συναίνεση των Ηνωμένων Εθνών, ”αν και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να δράσουν και μόνες τους”, προσθέτοντας ότι ”οι σκοποί των ΗΠΑ δεν πρέπει να παρεξηγούνται”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην παρέλευση ενός έτους από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, διάστημα, στο οποίο, είπε, έχουν γίνει πολλά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, χωρίς να απουσιάζουν οι εκκρεμότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v