Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές του ΣτΕ: Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση

Κύκλοι του ΣτΕ σχολιάζουν για την απόφαση που εκκρεμεί σχετικά με τις άδειες ότι «κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια απόφαση και τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση προσωπικών εκτιμήσεων. Στις 16/9 η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Πηγές του ΣτΕ: Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για τις δικαστικές εξελίξεις στο ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών σχολίασαν πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στην διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων. Η έκδοση από το ΣτΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές".

Τότε επισημαίνουν οι ίδιες πηγές δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές.

Οι ίδιες δικαστικές πηγές επισήμαναν πως υπάρχει πρόσφατη νομολογία για την συνταγματική αρμοδιότητα του ΕΣΡ στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

«Οι δύο αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ ελήφθησαν το 2014 και 2015 και αφορούσαν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τώρα η ολομέλεια του ΣτΕ δεν δεσμεύεται να αποφανθεί τα ίδια ωστόσο οι δύο αποφάσεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κρίση της ολομέλειας», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Παρασκευή η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών για τις άδειες

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου -όπως έχει προγραμματιστεί- πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου, αναβλήθηκε η συζήτηση προσφυγών «δεύτερης γενιάς» (αιτήσεις ακύρωσης) που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v