Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τα Panama papers αποκάλυψαν προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού»

Τι είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη δημόσια φορολογική διαφάνεια.

  • Real.gr
«Τα Panama papers αποκάλυψαν προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού»
«Τα Panama papers αποκάλυψαν προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού - υπέρ των πολυεθνικών και εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εντίμων φορολογουμένων και των κρατών», υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα το σχέδιο της Επιτροπής σχετικά με τη δημόσια φορολογική διαφάνεια, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Η πρόταση της Κομισιόν είναι και καθυστερημένη και ανεπαρκής. Και ακόμη κι αν εφαρμοστεί πλήρως και με απόλυτη επιτυχία, αφήνει ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που κάνουν όργιο φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και φορολογικής απάτης. Θα βρουν (οι επιχειρήσεις) τις τεχνικές να προσαρμοστούν στα κατώφλια που εσείς ορίζετε.

Το δυστύχημα γι' αυτές είναι ότι οι διαρροές των Panama Papers και η δημοσιογραφική έρευνα, αποκάλυψαν περισσότερα απ' όσα όλοι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου και των κρατών μελών.

Έχουμε ένα προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης αλλά και ένα έλλειμμα υγιούς ανταγωνισμού - υπέρ των πολυεθνικών και σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε βάρος των εντίμων φορολογουμένων και σε βάρος των προσπαθειών των κρατών να οικοδομήσουν κοινωνικό κράτος, δημόσια παιδεία και δημόσια Υγεία».



«Χρειάζεται επιτέλους τα κέρδη να φορολογούνται εκεί που παράγονται, να υπάρχει Μητρώο, φορολογική εναρμόνιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αυστηρές ποινές. Η Κομισιόν πρέπει να τολμήσει περισσότερα και το Συμβούλιο, που απουσιάζει, και τα κράτη -μέλη, να μη βάζουν διαρκώς εμπόδια στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτή η οργιώδης φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απάντηση Σουλτς σε Παπαδημούλη για τη διαρροή διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v