Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης: Νόμπελ λογοτεχνίας στην Ντόρις Λέσινγκ

Στη διάσημη βρετανίδα συγγραφέα Ντόρις Λέσινγκ, της οποίας έργα περιλαμβάνονται στη βιβλιογραφία των εκδόσεων ΛΙΒΑΝΗ, απενεμήθη χθες το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το 2007. Διευκρινίσεις για οικονομικά μεγέθη.

Λιβάνης: Νόμπελ λογοτεχνίας στην Ντόρις Λέσινγκ
Στη διάσημη βρετανίδα συγγραφέα Ντόρις Λέσινγκ, την επική συγγραφέα της γυναικείας εμπειρίας, η οποία με σκεπτικισμό, πάθος και ιδεαλιστική δύναμη υπέβαλε έναν διχασμένο πολιτισμό σε εξονυχιστική έρευνα, απενεμήθη χθες το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το 2007.

Η 87χρονη σήμερα πολυδιαβασμένη συγγραφέας που θεωρείται από τις πρωτοπόρες μορφές του φεμινιστικού κινήματος, κοσμεί τη βιβλιογραφία των εκδόσεων ΛΙΒΑΝΗ με τρία από τα πλέον γνωστά βιβλία της όπως είναι τα ’Αγάπη ξανά’, ’Ένας άνδρας και δύο γυναίκες’ και ’Μάρα και Ντάν’.

Εξάλλου, επισημαίνεται από την εταιρία ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορικής της 11/10/2007 εσφαλμένα αναφέρονται κάποια οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Τα ορθά οικονομικά στοιχεία έχουν ως εξής:

Στο πρώτο εξάμηνο του 2007 ο κύκλος εργασιών των Εκδόσεων Λιβάνη, ανήλθε σε 4,95 εκατ. ευρώ. Το 2006, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε ύψος 12,73 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων σε 1,2 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2007 τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 0,22 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 84,2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2006, ενώ σε επίπεδο καθαρών προ φόρων κερδών η εταιρεία, παρουσίασε ζημίες ύψους 248 χιλιάδων ευρώ, έναντι κερδών 530 χιλιάδων ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v