Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο... αεροπειρατής, το κίνητρο και η επιστολή-μυστήριο

Ο έρωτάς του για την Κύπρια Μαρίνα οδήγησε τον 59χρονο καθηγητή Ιμπραχίμ Σαμάχα να καταλάβει το Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών και να υποχρεώσει τον κυβερνήτη να το προσγειώσει στη Λάρνακα. (VIDEO)

  • Real.gr
Ο... αεροπειρατής, το κίνητρο και η επιστολή-μυστήριο
Λίγη ώρα μετά την έκτακτη προσγείωση του Αirbus 320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας οι αρχές κατάφεραν να ξεκαθαρίσουν τα κίνητρα του... αεροπειρατή που κατέλαβε λίγο μετά τις 8 το πρωί το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια-Κάιρο.

Πρόκειται για 59χρονο Αιγύπτιο καθηγητή κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας ονόματι Ιμπραχίμ Σαμάχα ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

Ο Σαμάχα από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε στην κυπριακή διαπραγματευτική ομάδα ότι ήθελε να παραδώσει σε Κύπρια τετρασέλιδη επιστολή γραμμένη στα αραβικά. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι με την Μαρίνα Παράσχου, από την Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας ήταν παντρεμένος και μαζί είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έσπευσε να διευκρινίσει ότι το αεροπορικό συμβάν δεν σχετίζεται με τρομοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολα γίνονται για μία γυναίκα».



Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση. Εντόπισαν την πρώην σύζυγό του και την μετέφεραν στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας προκειμένου να συμβάλλει στο αίσιο τέλος της αεροπορικής περιπέτειας επιβατών και πληρώματος της πτήσης MS181 της Egypt Air.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v