Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργειες ΟΤΕ για υποστήριξη πυρόπληκτων

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και Πρόεδρος της COSMOTE, κ. Παναγής Βουρλούμης, ανακοίνωσε τις ενέργειες του Ομίλου ΟΤΕ για τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές.

Ενέργειες ΟΤΕ για υποστήριξη πυρόπληκτων
Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και Πρόεδρος της COSMOTE, κ. Παναγής Βουρλούμης, ανακοίνωσε τις ενέργειες του Ομίλου ΟΤΕ για τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές.

Με στόχο να συμβάλλουν στην άμεση ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ο ΟΤΕ και οι θυγατρικές του εταιρείες:

* Προσφέρουν συνολικό ποσό ύψους 6 εκατ. ευρώ (ΟΤΕ: 2 εκατομμύρια ευρώ, Όμιλος COSMOTE & Γερμανός: 3 εκατ. ευρώ, καθώς και οι εταιρείες του Ομίλου, ΟΤΕ Investments, OTE International, RomTelecom, OTE Globe, OTE Estate, OTENET, OTE Plus, InfOTE, ΟΤΕSAT-Maritel: 1 εκατ. ευρώ).

* Παρέχουν διευκολύνσεις στους πληγέντες συνδρομητές τους, όπως χαρακτηριστικά:

α) Αναστολή των διακοπών λόγω οφειλών των τηλεφωνικών συνδέσεων και της διαχείρισης των εκπρόθεσμων λογαριασμών από τον ΟΤΕ μέχρι τις 25.10.07,

β) Μη χρέωση παγίων τελών στις τηλεφωνικές συνδέσεις (PSTN και ISDN) των πελατών του ΟΤΕ στους πυρόπληκτους νομούς από τον επόμενο λογαριασμό που θα λάβουν και για διάστημα 4 μηνών με απλή κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που οι πυροπαθείς έχουν ήδη καταθέσει για την χορήγηση της κρατικής οικονομικής αρωγής,

γ) Αναβολή υποχρέωσης καταβολής οφειλών λογαριασμού για διάστημα 6 μηνών, μέχρι το Μάρτιο 2008 για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου της COSMOTE, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί πυρόπληκτοι,

δ) Στους πυρόπληκτους συνδρομητές COSMOTE, παρέχεται δυνατότητα δωρεάν εθνικών κλήσεων διάρκειας 10 ωρών, κάθε μήνα, για δύο μήνες,

ε) Από 27.08.07 έως και σήμερα 3.09.07 η COSMOTE δεν προέβη σε φραγή κλήσεων λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών όλων των συνδρομητών της.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ έθεσε σε άμεση λειτουργία (εντός 12 ωρών) το Call Centre ”1555” για το Υπουργείο Οικονομικών, διασυνδέοντας όλους τους άλλους παρόχους (κινητά-σταθερά), καθώς και το διεθνές δίκτυο για τη δρομολόγηση κλήσεων από όλα τα δίκτυα και από το εξωτερικό.

Επίσης, ομάδα εθελοντών εργαζομένων της COSMOTE μετέβη ήδη στις πληγείσες περιοχές, όπου διανέμει σε πυροπαθείς, εθελοντές και πυροσβέστες 10.000 πακέτα σύνδεσης COSMOKARΤΑ, με χρόνο ομιλίας αξίας 50 ευρώ, αλλά και συσκευές κινητών τηλεφώνων, για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών επικοινωνίας.

Οι εταιρίες του Ομίλου έχουν ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων, που στόχο έχουν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμεση ανακούφιση των κατοίκων και την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάκαμψη των περιοχών της ελληνικής περιφέρειας που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ουσιαστική υπήρξε η συμβολή των εταιριών του Ομίλου και των ανθρώπων του για τη διασφάλιση της άρτιας επικοινωνίας στις πληγείσες περιοχές μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επιχειρήσεις από ομάδες τεχνικών που λειτουργώντας, σε αρκετές περιπτώσεις, σε αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να καλύψουν με επιτυχία το σύνολο των αυξημένων τηλεπικοινωνιακών αναγκών.

--- Αναλυτικές ενέργειες Ομίλου ΟΤΕ για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές

ΟΤΕ:

* Προσφορά χρηματικού ποσού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

* Διάθεση, σε συνεργασία με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, των εγκαταστάσεων του παραθεριστικού κέντρου εργαζομένων του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου για τη φιλοξενία παιδιών, ηλικίας 6-12 ετών, από τις περιοχές που επλήγησαν, μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν με συνοδεία δασκάλου και θα καλυφθεί πλήρως η διαμονή, η διατροφή και η δημιουργική απασχόλησή τους.

* Άμεση λειτουργία (εντός 12 ωρών) του Call Center 1555 για τους πυροπαθείς από το Υπουργείο Οικονομικών και διασύνδεση όλων των άλλων παρόχων (κινητών-σταθερών), καθώς και του διεθνούς δικτύου για τη δρομολόγηση κλήσεων από όλα τα δίκτυα και από το εξωτερικό.

* Ενίσχυση του 112 (πανευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτων αναγκών).

* Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του 121 (κέντρο αναγγελίας βλαβών) κατά την περίοδο έξαρσης των πυρκαγιών.

* Άμεση αναβάθμιση κυκλώματος του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για μετάδοση αεροφωτογραφιών.

* Αναστολή των διακοπών λόγω οφειλών στις τηλεφωνικές συνδέσεις των συνδρομητών μέχρι 25/10/2007 στους νομούς που επλήγησαν από τις φωτιές.

* Δωρεάν μεταφορά τηλεφωνικής σύνδεσης και δωρεάν νέα τηλεφωνική σύνδεση σε χώρους προσωρινής διαμονής, σε όσους πελάτες από τους παραπάνω πυρόπληκτους νομούς επιθυμούν, με απλή κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που οι πυροπαθείς έχουν ήδη καταθέσει για την χορήγηση της κρατικής οικονομικής αρωγής.

* Μη χρέωση παγίων τελών στις τηλεφωνικές συνδέσεις (PSTN και ISDN) των πελατών στους παραπάνω πυρόπληκτους νομούς από τον επόμενο λογαριασμό που θα λάβουν και για διάστημα 4 μηνών με απλή κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που οι πυροπαθείς έχουν ήδη καταθέσει για την χορήγηση της κρατικής οικονομικής αρωγής,

* Δωρεάν παραχώρηση των υποδομών και συστημάτων του ΟΤΕ για τη διενέργεια του τηλεμαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, καθώς και όλων των τηλεμαραθωνίων που έχουν σχεδιαστεί για τους πυρόπληκτους.

* Χορήγηση μιας τηλεκάρτας αξίας 10 ευρώ ανά πυρόπληκτο.

* Προσφορά εσόδων από την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη κοινωνική προσφορά του ΟΤΕ στους πυρόπληκτους.

* Χορήγηση ειδικής άδειας και ατόκου δανείου στους πληγέντες υπαλλήλους του ΟΤΕ.

ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

COSMOTE:

* Προσφορά χρηματικού ποσού ύψους 3 εκατ. ευρώ.

* Για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου της COSMOTE οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί πυρόπληκτοι, αναβολή της υποχρέωσης καταβολής οφειλών λογαριασμού για διάστημα 6 μηνών, μέχρι το Μάρτιο 2008.

* Από 27.08.07 έως και σήμερα 3.09.07, η COSMOTE δεν προέβη σε φραγή κλήσεων λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών όλων των συνδρομητών της.

* Σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ παροχή στους πληγέντες της δυνατότητας δωρεάν εθνικών κλήσεων διάρκειας 10 ωρών, κάθε μήνα, για τους επόμενους δύο μήνες.

Ομάδα εθελοντών εργαζομένων της COSMOTE έχει μεταβεί στις πληγείσες περιοχές Πελοποννήσου και Ευβοίας, όπου διανέμει σε πυροπαθείς, εθελοντές και πυροσβέστες 10.000 πακέτα σύνδεσης COSMOKARΤΑ, με χρόνο ομιλίας αξίας 50 ευρώ, αλλά και συσκευές κινητών τηλεφώνων, για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών επικοινωνίας.

Επιπλέον:

* Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας ”ΠΡΟΣΦΕΡΩ”.

* Συλλογή ρουχισμού, βιβλίων και παιχνιδιών από τους εργαζόμενους της COSMOTE και τη διανομή αυτών στους πληγέντες.

* Προσφορά των φετινών υποτροφιών COSMOTE στους αριστούχους πρωτοετείς φοιτητές που προέρχονται από τους νομούς της ελληνικής περιφέρειας που έχουν πληγεί.

Όμιλος Εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ:

Οι ενέργειες που θα ολοκληρωθούν άμεσα εντός του Σεπτεμβρίου είναι:

* Δημιουργία ειδικών πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης και επιλεγμένα προϊόντα τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των άστεγων κατοίκων. Τα ειδικά πακέτα θα μεταφερθούν και θα μοιραστούν στις πληγείσες περιοχές του νομού Ηλείας από μεγάλες ομάδες εθελοντών - εργαζομένων του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

* Οικονομική στήριξη εργαζομένων Ομίλου & υπαλλήλων Δικτύου Καταστημάτων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

ΟΤΕΝΕΤ:

* Στο πλαίσιο του προγράμματος εσωτερικού εταιρικού εθελοντισμού της εταιρείας, συλλογή υλικών (τέντες, κουβέρτες κλπ.) - προσφορά του προσωπικού - και μεταφορά τους στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού.

Hellas-Sat:

Δωρεάν εγκατάσταση και παροχή για δύο χρόνια δορυφορικού ευρυζωνικού internet σε 5 χωριά που επλήγησαν από τις φωτιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v