Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπάνα» σε φορολογική αρχή για διαγραφή προστίμων σε κοσμηματοπώλη

Γνωστός κοσμηματοπώλης της Αθήνας πρωταγωνιστεί σε υπόθεση μεγάλης απάτης κατά του δημοσίου που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία.

«Καμπάνα» σε φορολογική αρχή για διαγραφή προστίμων σε κοσμηματοπώλη
Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του δημοσίου η οποία είχε ως αποτέλεσμα ζημιά των κρατικών ταμείων άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ άσκησε η εισαγγελία διαφθοράς κατά του προέδρου και δυο μελών της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων του άρθρου 70 του Ν. 2238/1994.

Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία στο αδίκημα σε βάρος εκπροσώπου δυο κοσμηματοπωλείων.

Η υπόθεση διερευνάται πλέον από την ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

Οι κατηγορίες αφορούν ακύρωση προστίμου 2 εκατομμυρίων ευρώ για την έκδοση από την εταιρεία κοσμημάτων εικονικών τιμολογίων ώστε να αποσβεστεί το ΦΠΑ.

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες μελών της επιτροπής για αναιτιολόγητη διαγραφή προστίμων 2 εκατ. ευρώ που είχαν επιβληθεί στον κοσμηματοπώλη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι τον Ιούνιο του 2001 πουλήθηκαν προϊόντα με εικονικά τιμολόγια από την εταιρεία σε κατοίκους του εξωτερικού οι οποίοι απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ. Βάσει αυτής της απαλλαγής έγινε και η παράτυπη κατά τους εισαγγελείς διαγραφή των προστίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v