Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου

Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης προσφυγικών ροών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου.

  • Real.gr
Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου
Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης προσφυγικών ροών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον θα παρευρεθούν  οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών.

Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λέσβο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και είδαν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά και οι πρόσφυγες.

«Είχαμε και την ατυχία να δούμε, ιδίοις όμμασι, με τα μάτια μας, μία αυτοσχέδια βάρκα να έρχεται γεμάτη από πρόσφυγες και πράγματι συνειδητοποιήσαμε ότι εδώ πρόκειται για μια διαδικασία εγκληματική από την πλευρά των διακινητών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε εδώ για να δούμε πως οργανώνεται η καταγραφή των μεταναστών και πως προχωρούν τα hot spots» δήλωσε από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς.

«Βλέπουμε δραματικές καταστάσεις εδώ που είμαστε. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους εργάζονται και συνεργάζονται εδώ και συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες με καλό τρόπο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξήγησε ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων πρέπει να προχωρήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v