Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκηνές σοκ μπροστά στα μάτια Τσίπρα - Σουλτς

Με συνθήματα και πανό υποδέχθηκαν τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο hot spot στη Μόρια. Υπό κατάληψη τελεί το δημαρχείο Μυτιλήνης. Ο δήμαρχος Λέσβου δεν συνόδευσε Τσίπρα-Σουλτς, για να σώσει δύο πρόσφυγες.

Σκηνές σοκ μπροστά στα μάτια Τσίπρα - Σουλτς

Τη Λέσβο επισκέπτονται σήμερα (05/11) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δουν τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, λόγω των προσφυγικών ροών και τις προσπάθειες διάσωσης των προσφύγων.

Οπως αναφέρει το lesvosnews.gr, ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Μάρτιν Σουλτς επισκέφθηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις του hot spot στη Μόρια.

Τσίπρας: Είδαμε με τα μάτια μας να έρχεται βάρκα με πρόσφυγες

«Ήρθαμε σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δεν θέλαμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδας», είπε στις κάμερες ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Είχαμε όμως και την ατυχία να δούμε, ιδίοις όμμασι, με τα μάτια μας, μία αυτοσχέδια βάρκα να έρχεται γεμάτη από πρόσφυγες και πράγματι συνειδητοποιήσαμε ότι εδώ πρόκειται για μια διαδικασία εγκληματική από την πλευρά των διακινητών»..

«Βρισκόμαστε εδώ για να δούμε πώς οι ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, καθώς και οι διεθνείς οργανισμοί, οργανώνουν την καταγραφή και πώς τα hot spots προχωρούν», συμπλήρωσε ο Μάρτιν Σουλτς.


Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Μάρτιν Σουλτς


VIDEO-ΣΟΥΛΤΣ ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive


Να σημειώσουμε ότι το Δημαρχείο Λέσβου τελεί υπό κατάληψη από διαμαρτυρόμενους για το μεταναστευτικό πρόβλημα ενώ και έξω από το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες με συνθήματα και πανό, που κυρίως έγραφαν να πέσει ο φράκτης στον Έβρο για να μην πνίγονται άδικα αθώες ψυχές.



Ο δήμαρχος Λέσβου δεν συνόδευσε Τσίπρα -Σουλτς για να σώσει δύο πρόσφυγες

Κι όμως η μεγάλη είδηση από την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Μάρτιν Σουλτς δεν βγήκε από τους ίδιους, αλλά από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή που οδηγούσε τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες από το αεροδρόμιο στο hot spot της Μόριας, στο ύψος της Βαρειάς είδε στη θάλασσα δύο πρόσφυγες να κολυμπούν και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα!

Αμέσως, όπως αναφέρει το emprosnet, έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει και χωρίς δισταγμό επιχείρησε να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να τους σώσει!

Παράλληλα όμως είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με τη βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς!

Μετά από αυτό ο δήμαρχος όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο, μέχρι να βεβαιωθεί για την υγεία των ναυαγών-προσφύγων.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: empros.net

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v