Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομική βοήθεια 50 εκ. ευρώ από Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους κατοίκους των νομών που επλήγησαν αποφάσισε τη διάθεση συνολικού ποσού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομική βοήθεια 50 εκ. ευρώ από Εθνική Τράπεζα
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με βαθιά αισθήματα οδύνης για τις τραγικές απώλειες των καταστροφικών πυρκαγιών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους πληγέντες και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.



Η Εθνική Τράπεζα με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους κατοίκους των νομών που επλήγησαν αποφάσισε τη διάθεση συνολικού ποσού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ως ακολούθως:



α) την κατάθεση ποσού 25.000.000 ευρώ στο Ειδικό Ταμείο Στήριξης των πληττόμενων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (αρ. λογ. 2341103053) για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πυροπαθών.



β) τη διάθεση επιπλέον ποσού 25.000.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση συμπληρωματικών πρωτοβουλιών σε αυτές που θα αναπτύξει η Πολιτεία, οι οποίες θα στοχεύουν στην υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας, την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν και τη γενικότερη ανάπλαση του περιβάλλοντος.

Από το ποσό αυτό εκταμιεύεται άμεσα συνολικό ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ προς 20 πληγέντες δήμους για την αντιμετώπιση άμεσων ταμειακών αναγκών.

Ακόμη, η Εθνική Τράπεζα μελετά τη λήψη άμεσων μέτρων για την αναστολή εκπλήρωσης οφειλών των πληγέντων στο πλαίσιο των μέτρων που θα λάβει ο τραπεζικός κλάδος γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v