Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aναψαν φωτιές οι δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης και Απ. Τζιτζικώστας σχολίασαν έντονα τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

  • Real.gr
Aναψαν φωτιές οι δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Άναψαν φωτιές οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στην εκπομπή «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».




Τζιτζικώστας: Κύριε Τσίπρα, διώξτε τον

Με μήνυμα στον λογαριασμό του στο twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας: «Εθνικά επικίνδυνες οι ιδεοληψίες του κ. Φίλη. Κύριε Τσίπρα, διώξτε τον», έγραψε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να πάρει έμπρακτα θέση στο ολίσθημα Φίλη

«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιχελογιαννάκης: Όταν αναφερόμαστε στους Έλληνες του Πόντου μιλάμε για γενοκτονία και όχι για εθνοκάθαρση

Εκτός από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Φίλη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κριτική άσκησε και ο συνάδελφός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι Πόντιοι εξοντώθηκαν λόγω του γένους τους. Αξίζουν τον όρο γενοκτονία, γιατί γενοκτονία είναι έγκλημα ποινικού δικαίου, ενώ η εθνοκάθαρση στην ουσία είναι περιγραφή εγκλημάτων και δεν έχει ρητή ολοκληρωτική και ρητή νομική αναγνώριση, μόνο επιμέρους στοιχείων αυτής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v