Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για πολιτική σταθερότητα

Ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει ότι εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα δημιουργήσει κυβέρνηση με τον χαρακτήρα της "Εθνικής Ελλάδας". "Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς.», τονίζει.

  • Real.gr
Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για πολιτική σταθερότητα

Την εντολή του λαού για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας για αναπτυχθεί η οικονομία ζητάει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Έθνος.

Ο κ. Μεϊμαράκης προσδιορίζει το διακύβευμα των εκλογών ως την επιλογή μεταξύ της επανάληψης των δύσκολων καταστάσεων που βίωσε η χώρα το τελευταίο διάστημα "επιμένοντας σε πειραματισμούς" και της επιλογής να πάει η Ελλάδα μπροστά "με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι ως ο ηγέτης του πρώτου κόμματος θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και διαβεβαιώνει ότι θα απευθύνει πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή τόσο στη διακυβέρνηση της χώρας όσο και στη διαπραγμάτευση και στον εθνικό σχεδιασμό.

Μοναδική προϋπόθεση που θα θέσει -σημειώνει- είναι η πίστη στην "ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας".

"Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά τα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ότι η ψήφος θυμού και διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη και αν ήταν, δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε νέο δάνειο πάνω από 90 δισ. ευρώ. Κόστισε βαθιά ύφεση, νέα ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου. Κόστισε τα capital controls, κόστισε περικοπές στις συντάξεις και νέα μέτρα", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει παράλληλα ότι εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα δημιουργήσει κυβέρνηση με τον χαρακτήρα της "Εθνικής Ελλάδας".

"Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας δεν περισσεύει κανένας", αναφέρει.

Σημειώνει μάλιστα ότι το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μιλήσει για δεύτερες εκλογές, "δεν αποκλείει ότι τις σκέφτεται" υποστηρίζοντας ότι "την ώρα που συζητούσαμε οι πολιτικοί αρχηγοί και του δίναμε στήριξη για να φέρει μια συμφωνία που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, μας διαβεβαίωνε πως δεν θα πάει σε εκλογές".



Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Β. Μεϊμαράκη στο Εθνος


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v