Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι ένα παιχνίδι

Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος στα ρετιρέ της εξουσίας, απάντησε ο πρόεδρος του Ποταμιού σε ερώτηση εάν στηρίζει τις απολύσεις στο Δημόσιο. (VIDEO)

Θεοδωράκης: Το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι ένα παιχνίδι
«Το Δημόσιο έχει 1.614 οργανισμούς Ιδιωτικού Δικαίου. Έχει τις περισσότερες γραμματείες. Τα κόμματα θέλουν μία γωνία να βολέψουν τα παιδιά τους. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος στα ρετιρέ της εξουσίας και πρέπει να ενισχύσουμε τον κόσμο στης εργασίας» απάντησε ο πρόεδρος του Ποταμιού σε ερώτηση εάν στηρίζει τις απολύσεις στο Δημόσιο. 

«Πρέπει να είμαστε τολμηροί. Έχουμε προτείνει να καταργηθούν οι πολεοδομίες. Να υπάρχει ηλεκτρονική ανάρτηση των αδειών και των αιτήσεων, να υπάρχει ένα ελεγκτικό σώμα και ανάλογα με το αποτέλεσμα να έχουμε την αφαίρεση ή όχι της άδειας. Να χτυπήσουμε την γραφειοκρατία, το κομματικό κράτος και να ενισχύσουμε τους εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους με την αξιολόγηση και τον χώρο στα νέα παιδιά», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι ένα παιχνίδι με κουτάκια για το κάθε κόμμα και τον κάθε αρχηγό. Αξιολόγηση των υπαλλήλων και των δομών, της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου. Δεν γίνεται και δεν τολμούν τα κόμματα που έχουν το κομματικό κοινό στο Δημόσιο να κάνουν αξιολόγηση. Εμείς θα το κάνουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

«Χρειάζεται τολμηρή κυβέρνηση»

Υπέρ των νέων επενδύσεων τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μια τολμηρή κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη.

«Δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις χωρίς δυσάρεστες αποφάσεις και εμείς παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχαμε αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε στην απόφαση της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε μάχη για τους χαμένους των μνημονίων όπως είναι οι άνεργοι . Χρειάζεται τολμηρή κυβέρνηση για να πάει την χώρα μπροστά προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά το θέμα της φορολογίας ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε «Ανάλογα με τον κόσμο που θα προσλάβουν οι νέες επενδύσεις ανάλογα με όσους θα προσλαμβάνεις θα είναι και η φορολογία».




Real.gr Θεοδωράκης 1 από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v