Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί με οδηγό την αλήθεια»

Άρθρο της Άννας Καραμανλή, υποψήφια με τη ΝΔ στην Β περιφέρεια της Αθήνας.

  • Real.gr
«Η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί με οδηγό την αλήθεια»
Άρθρο της Άννας Καραμανλή, υποψήφια με τη ΝΔ στην Β περιφέρεια της Αθήνας:

«Η χώρα μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Μπορεί να βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και να σωθήκαμε, αλλά τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας. Το επόμενο διάστημα είτε θα επικυρώσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική είτε θα βυθιστούμε στην αβεβαιότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το μέγεθος και η ένταση των προβλημάτων είναι τέτοια που επιβάλλουν ευρύτερες συναινέσεις και εθνική συνεννόηση. Απαιτούν κυρίως το σχηματισμό Κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, ώστε να βαδίσουμε με σταθερά και σίγουρα βήματα στην επόμενη ημέρα. Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να υπάρξει συγκροτημένο σχέδιο, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι τελευταίοι μήνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε με ηρωικές κορώνες, ούτε από μαθητευόμενους μάγους που πειραματίζονται στις πλάτες ενός λαού. Η κρισιμότητα της κατάστασης έχει γίνει όμως αντιληπτή από όλους;

Ο Σύριζα δεν δείχνει διατεθειμένος να μετακινηθεί από την τακτική του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, στην οποία έχει προστεθεί μπόλικη αλαζονεία. Με περίσσευμα έπαρσης και παρά τα όσα δεινά προκάλεσε στη χώρα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ζητά αυτοδυναμία και απορρίπτει τις συνεργασίες μετά τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή υποστηρίζουν ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο που έφεραν, «αν και δεν το πιστεύουν» και παράλληλα παρουσιάζουν και ένα δεύτερο πρόγραμμα που «θα καταργεί τα κακά του μνημονίου». Πρόκειται απλά για ένα θολό πολιτικό μήνυμα ή για άλλη μία προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών; Το σίγουρο είναι ότι ο Σύριζα παραμένει εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του, που δεν του επιτρέπουν να προτάξει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και τώρα διάφοροι αμετανόητοι -Υπουργοί μέχρι πριν λίγες ημέρες - εύχονται «να μην καρποφορήσει ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια».

Η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί με οδηγό την αλήθεια. Δεν θα κάνουμε εμπόριο ελπίδας. Θα δείξουμε υπευθυνότητα και σεβασμό στην αγωνία των ανθρώπων που έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια. Χωρίς να αρνούμαστε τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Όπως υπεύθυνη ήταν η στάση μας και όλο το προηγούμενο διάστημα. Όταν προσφέραμε πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζοντας πλάτη για τη χώρα. Όταν επιδιώξαμε την εθνική συνεννόηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.

Προτεραιότητά μας για την επόμενη ημέρα είναι να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία. Για αυτό και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα όλες τις αναγκαίες διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ιδιωτικές επενδύσεις, θα δημιουργήσουν αποτελεσματικότερο κράτος. Που θα αξιοποιούν τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης και τελικά θα οδηγήσουν σε λιγότερους φόρους.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι απαιτείται συλλογική προσπάθεια και όχι πόλωση και διχασμός. Χρειάζεται ειλικρίνεια και όχι ασυνέπεια. Σχέδιο και γνώση και όχι προχειρότητα και ερασιτεχνισμός.

Οι πολίτες αξιολογούν, κρίνουν και συγκρίνουν. Και μέρα με τη μέρα εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την έντιμη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. »

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v