Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δελής: Πιστεύουμε στην εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ

«Όταν το κίνημα ανέδειξε το μνημόνιο ως τον μέγιστο αντίπαλο, έβλεπε το δέντρο, όχι το δάσος», λέει ο επικεφαλής του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης.

  • Real.gr
Δελής: Πιστεύουμε στην εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ
«Μας απασχολεί και μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει αποτυπωθεί για τα εκλογικά μεγέθη του ΚΚΕ το κλίμα που έχει διαμορφώσει η κρίση τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η συνθήκη από μόνη της δεν αρκεί».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

 «Ο δείκτης που θα αποτυπώσει την εκλογική ενίσχυση του κόμματος, που πιστεύουμε ότι θα υπάρξει, είναι οι δείκτες του κινήματος», είπε ο Γιάννης Δελής, υποστηρίζοντας:

«Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Δυστυχώς κυριαρχείται από αντιλήψεις και τακτικές δυνάμεων που επιδιώκουν να το αλυσοδέσουν στην επίσημη γραμμή», είπε, διευκρινίζοντας ότι «όταν το κίνημα είχε αναδείξει παλαιότερα το μνημόνιο ως τον μέγιστο αντίπαλο, έβλεπε το δέντρο, αλλά δεν έβλεπε το δάσος».

«Τα προβλήματα στο κίνημα είναι πολύ μεγάλα, έχουμε μιλήσει για τις προϋποθέσεις της ανασύνταξης, αλλά χωρίς την άνοδο του κινήματος, την άνοδο της ταξικής πάλης, τα εκλογικά όρια του ΚΚΕ είναι πεπερασμένα», δήλωσε ο κ. Δελής.

«Είναι καλή ευκαιρία για τον λαό να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα αυτής της περιόδου, ότι με την ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή προοπτική», τόνισε ο υποψήφιος του Περισσού, υπενθυμίζοντας:

«Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την κατάληξη των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χρειάζεται και μια ψυχολογική επεξεργασία για το πώς αισθάνεται κανείς όταν προδίνονται αυτά που πιστεύει».

Κουτσούμπας: Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση «παλιού-νέου»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v