Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Το μνημόνιο αποτελεί δεσμευτικό κείμενο για όλους

Εγώ δεν λέω ντε και καλά πρέπει να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα. Εμείς ως ΝΔ λέμε ότι αν κερδίσουμε τις εκλογές, θα υπάρχει μία θέση στο τραπέζι και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β' Αθήνας.

  • Real.gr
Μητσοτάκης: Το μνημόνιο αποτελεί δεσμευτικό κείμενο για όλους
Ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β' Αθήνας μιλώντας στον realm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα γιατί η Ν.Δ. ζητά τόσο επίμονα να κυβερνήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που εκείνοι δεν το θέλουν.

«Τι είχαμε πει εμείς πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, γιατί προφανώς πρέπει να υπάρχει μία συνέπεια και μία συνέχεια στον πολιτικό μας λόγο. Είχαμε πει ότι οι εκλογές αυτές είναι αχρείαστες από τη στιγμή που όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα ψήφισαν το μνημόνιο, και αν ο κ. Τσίπρας έκανε την απαραίτητη στροφή στον ρεαλισμό, θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση και από την προηγούμενη Βουλή, η οποία διαλύθηκε πριν από δύο εβδομάδες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Η κριτική μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το 7μηνο. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι καθυστέρησε πάρα πολύ να υπογράψει τη συμφωνία, ότι έπαιξε ένα παιχνίδι διαπραγματεύσεων με κύριο ακροατήριο το εσωτερικό κοινό, και έχει να κάνει με τη συνολική κυβερνητική του ανεπάρκεια αυτούς τους 7 μήνες».

Και συνέχισε λέγοντας ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β' Αθήνας: «Από τη στιγμή όμως που το μνημόνιο αποτελεί δεσμευτικό κείμενο για όλους, μη γελιόμαστε τώρα, αυτό θα αποτελεί τον κύριο άξονα της πολιτικής και από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας το υπέγραψε, προφανώς οι διαφορές δεν είναι ίδιες με αυτές πριν από κάποιους μήνες. Εγώ όμως δεν λέω ντε και καλά πρέπει να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα. Εμείς ως ΝΔ λέμε ότι αν κερδίσουμε τις εκλογές, θα υπάρχει μία θέση στο τραπέζι και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον κ. Τσίπρα. Το αν θα συμφωνήσουμε, δεν το ξέρω. Αν παρεμπιπτόντως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα, γιατί τελικά διαπιστώσουμε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας χωρίζουν από αυτά που μας ενώνουν, τότε προφανώς υπάρχουν και άλλες λύσεις. Κυβέρνηση με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα υπάρχει, είτε θέλει ο κ. Τσίπρας να είναι μέρος της κυβέρνησης είτε δεν θέλει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v