Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούλτεψη: Πρέπει να συμφωνούμε όλοι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

«Εμείς έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στις συνεργασίες, πιστεύουμε στις συνεργασίες», είπε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Βούλτεψη: Πρέπει να συμφωνούμε όλοι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
«Εμείς έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στις συνεργασίες, πιστεύουμε στις συνεργασίες», είπε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες.

Στο ερώτημα αν η ΝΔ είναι ανοικτή και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη απάντησε: «Εδώ υπάρχουν ορισμένες θέσεις από τις οποίες δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Επειδή ξεφύγαμε πάθαμε ότι πάθαμε ως χώρα εννοώ, ως κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να συμφωνούμε όλοι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στο γεγονός ότι το νόμισμα μας είναι το ευρώ, στο γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, ότι χρειάζεται την επιχειρηματικότητα, ότι χρειάζεται μία ελεύθερη οικονομία που θα έχει βέβαια τον έλεγχο του κράτους διότι εμείς είμαστε λαϊκό κόμμα και πάντοτε θέλουμε να υπάρχει αυτός ο κοινωνικός έλεγχος, αλλά και που θα έρχονται κάποια ευρώ στη χώρα. Διότι όταν δεν έρχονται ευρώ στη χώρα και τα σταματάς όλα δεν έχουν ανοίξει ούτε οι προσφορές για τους υδρογονάνθρακες που η Ελλάδα τους αιτήθηκε. Γίνονται όλα αυτά που γίνονται όσον αφορά την ιδιωτικό τομέα. Δαιμονοποιούνται τα πάντα, εκεί δεν μπορούμε να έχουμε συμφωνία».

Και πρόσθεσε: «Εμείς ξέρουμε ότι πρέπει να κυβερνάμε φέρνοντας έσοδα στη χώρα, όχι καβγαδίζοντας μεταξύ μας, όχι μετατρέποντας τα συνήθη προβλήματα της διακυβέρνησης σε διλήμματα και αδιέξοδα για τον λαό. Δεν μπορεί να κυβερνάμε και κάθε φορά που μας κάνει μια πρόταση ο Γιούνκερ να λέμε: “α, τι να κάνω τώρα ας κάνω ένα δημοψήφισμα να μου πει ο λαός τι να κάνω”. Οταν κυβερνάς παίρνεις την ευθύνη και κυβερνάς. Εδώ λοιπόν υπάρχουν δομικές διαφορές».

Συνέχισε δε λέγοντας η βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθήνας: «Διαπιστώνω δε ότι εδώ έχει φορεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι ένα αντιμνημονιακό προσωπείο. Ακουσα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να λέει ότι ο πυρήνας του νέου παράλληλου προγράμματος θα είναι το “όχι”. Τώρα τσακώνονται δηλαδή και τίνος είναι το “όχι”. Και έχει ενταφιαστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πάμε τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβριος για το ετήσιο μνημόσυνό του και ακούω πάλι ότι θα φτιάξουν ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα το τρέχουν αυτοί που δεν μπόρεσαν να τρέξουν κανένα πρόγραμμα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΑΣ κ. ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v