Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Η ευρύτερη στήριξη κάθε προσπάθειας θα βοηθήσει τελικά

Ο βουλευτής Β' Αθήνας της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8

  • Real.gr
Δένδιας: Η ευρύτερη στήριξη κάθε προσπάθειας θα βοηθήσει τελικά
Ο βουλευτής Β' Αθήνας της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα ποια μετεκλογική συνεργασία θα ήταν η καλύτερη για τη χώρα. Αυτή του μεγάλου συνασπισμού, ή κάποια άλλη με κορμό ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα;

«Έχετε απόλυτο δίκιο ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν δυνατότητες αυτοδυναμιών. Μάλιστα θα προσθέσω και το εξής, δεν ξέρω αν είναι ευκταίο κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι τα προβλήματα πια είναι τόσο μεγάλα που η ευρύτερη στήριξη κάθε προσπάθειας είναι κάτι που θα βοηθήσει τελικά. Νομίζω ότι αυτό που λέγαμε παλιά για τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και τη δυνατότητά τους να ενεργούν έχει αναστραφεί και στην κοινωνία και στην πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι τι ρόλο μπορεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό είναι το βασικό θέμα. Νομίζω ότι όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν στο ευρωπαϊκό τόξο έχουν τη δυνατότητα, καλώς ή κακώς, αν θέλετε με συμβιβασμούς, να συνεννοηθούν. Το ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα κόμμα που βρίσκεται σε φάση διαρκούς μετάλλαξης, δεν έχει σταθερή θέση, δεν έχει σταθερή αφήγηση, δεν έχει καν σταθερό στελεχιακό δυναμικό».

Και σημείωσε ο βουλευτής Β' Αθήνας της Ν.Δ.: «Ενα κόμμα που βρίσκεται σε φάση διαρκούς αποδομής και αποχώρησης των κύριων στελεχών του δεν νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει τη χώρα ή να προσφέρει σε αυτή την προσπάθεια. Το ερώτημα λοιπόν που θα έθετα είναι τι ΣΥΡΙΖΑ θα προκύψει μετά τις εκλογές και με τι αντίληψη της πραγματικότητας. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κόστισε δισ. στην ελληνική κοινωνία, περνά και μια φάση εσωτερικής αντίληψης των πραγμάτων».

Στην επισήμανση ότι αρκετά στελέχη της Ν.Δ. αναφέρονται στο ενδεχόμενο δημιουργίας μεγάλου συνασπισμού, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Δεν πρόκειται να αντιλέξω, γιατί υπό ιδεατές συνθήκες ίσως θα ήταν. Ομως ο άλλος πυλώνας θα πρέπει να διευκρινίσει τι ακριβώς είναι και τι θέλει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v