Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Αναγκαία η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Συνέντευξη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Real.Fm 97.8. Τι απάντησε για την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου

  • Real.gr
Γεννηματά: Αναγκαία η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Real.Fm και την Κάτια Μακρή υποστήριξε πως είναι αναγκαία η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς. Είναι αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προβλέπεται και θα πρέπει να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης υπεύθυνα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν και να ακουστεί για άλλη μια φορά γιατί από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει Κυβέρνηση και ποιος φέρει την ευθύνη» είπε η Φώφη Γεννηματά.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν συγκρότησε κυβέρνηση από την παρούσα βουλή.

«Γιατί εγκαταλείπεται μια Βουλή, που έχει το λιγότερο 220 βουλευτές που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία; Ποιος γυρίζει την πλάτη; Είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού το γεγονός ότι αυτή η Βουλή με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορείνα δώσει μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και οδηγούμαστε σε ένα ακόμη μήνα αδράνειας, αβεβαιότητας, αστάθειας. Ένα μήνα που θα έχει κόστος, που θα προστεθεί στα 14 δις του Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας .»

Η Φώφη Γεννηματά δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το ζήτημα της επιστροφής του Γ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και στην τοποθέτηση της ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική.

«Δεν θέλω ούτε να προδικάσω, ούτε να προβλέψω. Θα υπάρξει επικοινωνία, όπως καταλαβαίνετε κα Μακρή πως εδώ υπάρχει μια διαφορά. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να συζητούμε με κινήσεις και με Κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ για παράδειγμα στο χώρο αυτό τον ευρύτερο της Δημοκρατικής Παράταξης και το ίδιο να συζητάμε με ένα κομμάτι από τον ίδιο μας τον εαυτό».

Στόχος όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση του κόμματος προκειμένου να υπάρξει ένα τρίτος πόλος. «Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επανασυσπείρωση του χώρου και την ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου, εναλλακτικού, που θα μπορέσει να δώσει βιώσιμη λύση μετά τις εκλογές. Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, πως θα κυβερνηθεί η χώρα με σταθερότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αυτές μας οι προσπάθειες έχουν βρει απήχηση και ανταπόκριση, κυρίως στη βάση. Από κάτω ξεκινήσαμε. Γιατί αυτό ήταν το λάθος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς απευθυνθήκαμε στη βάση. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η θετική αντίδραση και ανταπόκριση που υπήρχε χτες από το ΚΙΔΗΣΟ, θα υπάρξει επικοινωνία».

Πατήστε εδώ και ακούστε όλη την συνέντευξη της Φ. Γεννηματά στον realfm 97.8

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v