Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να πει αν υπάρχουν μέτρα-ουρά του Eurogroup

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέδωσε στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή και εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού. «Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει να πάμε σε εκλογές», δηλώνει και μιλά για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

  • Real.gr
Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να πει αν υπάρχουν μέτρα-ουρά του Eurogroup

Να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση ακόμα και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ζήτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέδωσε τη διερευνητική εντολή και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία, με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και γιατί χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση, ενώ υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν ακούσαμε το Σύνταγμα, δηλ. δεν υπήρξε συνεννόηση για την προεδρική εκλογή και οδηγηθήκαμε, όπως ανέφερε, στα καταστροφικά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ζήτησε να γίνουν οι εκλογές σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού.

Υπάρχουν κρυφά μέτρα;

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για τον ίδιο και τη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι η κα Γεροβασίλη είναι συμπαθής σε άχαρο ρόλο και σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να θυμίσει εκφράσεις του Αλέξη Τσίπρα δημοσίως στον παρελθον.
"Τι είπε στη Ρόδο; Πώς αποκάλεσε τον κ. Κουβέλη και άλλους συντρόφους και μη; Εχουν πρόβλημα επειδή οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού να προσπαθούν να το αποδώσουν σε εμάς γιατί δεν έχουν πολιτική πρόταση", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι σε κρίσιμη καμπή και εκτίμησε ότι αν γίνουν εκλογές θα μας πάνε πίσω και θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η παρούσα Βουλή μπορούσε να δώσει κυβέρνηση και αναρωτήθηκε γιατί να γίνουν εκλογές.
Υποστήριξε επ' αυτού ότι υπάρχει ακόμα ο χρόνος να καταλάβει, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές.

"Μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της αποχώρησης του κ. Τσίπρα οδηγούμαστε σε επώδυνα μέτρα που είχε συζητήσει ως ουρές στο Εurogroup και τον καλώ να πει αν θα πάρουν ή όχι νέα μέτρα", συνέχισε επικρίνοντας τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Υπενθύμισε επίσης, ότι τον Νοέμβριο του 1989 και ενώ η προηγούμενη Βουλή είχε παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο τον Α. Παπανδρέου και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ανταλλάξει χειρότερες εκφράσεις, συναντήθηκαν. "Το μείζον θέμα είναι ότι δεν θέλει να με δει; Και δηλώνει από σήμερα ότι δεν θα κάνει σύμπραξη με ΝΔ; Πότε άλλοτε υπήρχε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα;", συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποφευχθούν οι εκλογές. «Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει να πάμε σε εκλογές», αναρωτήθηκε.


VIDEO - ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ από realmedialive 


Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ

Στις 18:00 συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού η επιτροπή εκλογικού αγώνα, με κύρια θέματα τη στρατηγική του κόμματος, τα ψηφοδέλτια, αλλά και τις περιοδείες που θα ξεκινήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαθχούν με λίστες, η «γαλάζια» παράταξη θα επιχειρήσει να κάνει αλλαγές κυρίως στις μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και σε άλλα ψηφοδέλτια, με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδειχθεί το άνοιγμα του κόμματος προς τον μεσαίο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v