Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Θέλουμε Ευρώπη» φώναξαν στο Σύνταγμα

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» σε συγκέντρωση με συνθήματα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλουμε Ευρώπη» φώναξαν στο Σύνταγμα
Με βασικό σύνθημα το «μένουμε Ευρώπη» χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν χθες το απόγευμα στο κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα με βασικό αίτημα την παραμονή της χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ευρώ.





Η κινητοποίηση που έγινε κυρίως μέσω των social media θεωρήθηκε επιτυχημένη, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλησαν να εκφράσουν - όπως ανέφερε και το σχετικό κάλεσμα που έγινε μέσω του διαδικτύου - την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.


Real.gr διαδήλωση μένουμε Ευρώπη από realmedialive

«Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση», τόνιζαν οι διοργανωτές και πρόσθεταν πως «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές» ανέφερε η επιτροπή πολιτών που οργάνωσε την εκδήλωση στο κάλεσμά της.






Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος. Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος που συγκεντρωνόταν στο σημείο αυξανόταν και έτσι πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κλείνοντας την λεωφόρο Αμαλίας.





Μάλιστα αρκετοί από τους διαδηλωτές ανέβηκαν και τις σκάλες που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής, παραμένοντας εκεί για αρκετή ώρα.





Οι διαδηλωτές εκτός από τις σημαίες κρατούσαν και αρκετά πανό γραμμένα τόσα στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, με συνθήματα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.





Το «παρών» στη χθεσινή διαδήλωση έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ αλλά και του Ποταμιού.



Μεταξύ αυτών ήταν οι Κυρ. Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τασούλας, Γιώργος Κουμουτσάκος,Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής νεότερος, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Ρόδη Κράτσα, από το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης, κ.ά.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v