Γερμανικό «πρέσινγκ» στον Σαμαρά

Στη Ρίγα σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ για την σύνοδο του ΕΛΚ.

  • Real.gr
Γερμανικό «πρέσινγκ» στον Σαμαρά
Νέα μεσολαβητική προσπάθεια θα επιχειρήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και να κλείσει - έστω και στο παρά πέντε για την χώρα - η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα θα προσπαθήσει να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων στο «Brussels Group» καθώς όπως σημειώνουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφόρηση από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο.

Ο κ. Σαμαράς θα συμμετέχει το απόγευμα στη Σύνοδο του ΕΛΚ της Ρίγας στην Λετονία και δεν αποκλείεται να έχει στο περιθώριο συναντήσεις με την Α. Μέρκελ και τον Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται πιέσεις από Γερμανούς ευρωπαίους αξιωματούχους όπως τους Μάρτιν Σούλτς (πρόεδρο ευρωκοινοβουλίου) και Μάνφρεντ Βέμπερ (Πρόεδρο ΕΛΚ) προκειμένου να στηρίξει την συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή ενώ την ίδια άποψη έχει και η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαφωνήσει ανοιχτά με την αύξηση των φόρων και αυτό αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα στις κατ’ ιδίαν επαφές που θα έχει, τονίζοντας πως εκείνο που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι η λήψη νέων υφεσιακών μέτρων, αλλά, αλλαγή πολιτικής. Επίσης θα κρατήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπως πράττει σε όλες τις τελευταίες του επισκέψεις στο εξωτερικό καθώς - όπως έχει σημειώσει και ο ίδιος εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας.

Στο «κάδρο» ο Βαρουφάκης

Στο εσωτερικό η σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η Συγγρού έβαλε στο «κάδρο» τον υπουργό Οικονομικών και έδωσε στην δημοσιότητα τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη θέλοντας να αποδείξει με αυτό τον τρόπο τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει.

"Ακόμη και εάν αφήσουμε κατά μέρος τις φαιδρές ιδέες του για «καλωδιωμένους φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες» που θα καταδιώκουν τη φοροδιαφυγή στα νησιά, τις φαεινές ιδέες για παρακολούθηση όλων των συναλλαγών μέσω καμερών στα καταστήματα για την έκδοση αποδείξεων, καθώς και τις γελοιότητες για διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ στο ίδιο προϊόν, κερδίζει με άνεση το βραβείο όχι της «δημιουργική ασάφειας», αλλά της «καταστροφικής σύγχυσης».
 
Επειδή, όμως, οι αντιφατικές τοποθετήσεις του κ. Βαρουφάκη, εκτός από φαιδρές, είναι και επικίνδυνες για την ελληνική οικονομία, καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να σοβαρευτεί" αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ σε non paper.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v