Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΛΜΥ: Τώρα Ομολογιακό και στο βάθος... placement

Σε ποσοστό άνω του 10% υπολογίζεται η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών στον όμιλο της Αλουμύλ. Από το ποσοστό αυτό το 2,5% κατέχουν ξένοι θεσμικοί, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ”βαριά” ονόματα. Η οικογένεια Μυλωνά κατέχει αυτή τη στιγμή το 70% των μετοχών της εισηγμένης, γεγονός που δείχνει ότι το free float είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

ΑΛΜΥ: Τώρα Ομολογιακό και στο βάθος... placement
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Σε ποσοστό άνω του 10% υπολογίζεται η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών στον όμιλο της Αλουμύλ Μυλωνάς.

Από το ποσοστό αυτό το 2,5% κατέχουν ξένοι θεσμικοί, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ”βαριά” ονόματα, όπως οι Credit Suisse-Zurich, DFA Investment Trust Company, UBS, Pictet & Co., Lombard Odier Darier Hentsch & CIE, Raiffeisen Zentral Bank Oesterreich Ag και Berenberg Bank, δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες και τις προοπτικές του ελληνικού διεθνοποιημένου ομίλου.

Η οικογένεια Μυλωνά κατέχει αυτή τη στιγμή το 70% των μετοχών της εισηγμένης, γεγονός που δείχνει ότι το free float είναι εξαιρετικά περιορισμένο για μια εταιρεία αυτού του βεληνεκούς.

Οι βασικοί μέτοχοι της Αλουμύλ αναγνωρίζουν το πρόβλημα αυτό και δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός placement με διάθεση μέρους των μετοχών που κατέχουν.

Ωστόσο, επειδή θεωρούν ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή η μετοχή είναι υποτιμημένη, τοποθετούν μια τέτοια κίνηση σε χρόνο που η εταιρεία θα παρουσιάσει τα μεγέθη εκείνα τα οποία θα της επιτρέψουν την πραγματοποίηση του placement με καλύτερους όρους και συνθήκες.

Χρονικά δεν προσδιορίζεται πότε θα γίνει κάτι τέτοιο, όμως δεν αποκλείεται να προωθηθεί εντός του 2008 μετά το κλείσιμο της χρήσης 2007, οπότε αναμένεται αύξηση των πωλήσεων και των κερδών κατά 15%.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην έμφαση σε high-end προϊόντα, στην παροχή υπηρεσιών για μεγάλα projects, στην παραγωγή ειδικών προφίλ και νέων συμπληρωματικών προϊόντων και εξαρτημάτων, στην κυριαρχία στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην εγκατάσταση στην περιοχή του Κόλπου και της Ρωσίας καθώς και στη διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ.

Αυτή την περίοδο η διοίκηση του ομίλου της Αλουμύλ πραγματοποιεί συναντήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στο πλαίσιο της απόφασής της για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Η πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εξουσιοδότησε τη διοίκηση για την έκδοση ενός ή περισσότερων κοινών ομολογιακών δανείων, χωρίς δικαίωμα διαπραγμάτευσης σε οργανωμένες αγορές και χωρίς δικαίωμα μετατροπής σε μετοχές από τους ομολογιούχους δανειστές.

Η εξουσιοδότηση ορίστηκε μέχρι το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Πιθανόν η εταιρεία να προχωρήσει στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων, αν και τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v