Συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ

Στο επίκεντρο η πορεία των διαπραγματεύσεων. Εθνική γραμμή θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

  • Real.gr
Συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχει το βράδυ στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η χρονική στιγμή, σε συνδυασμό με την πορεία των διαπραγματεύσεων, το κλίμα των οποίων δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό, δείχνει το πόσο σημαντικό είναι το τετ - α - τετ μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ζ.Κ. Γιούνκερ, οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις μεταξύ τους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή την εκδήλωση του ιδρύματος Μάρτενς, όπου ο πρόεδρος της Κομισιόν θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα ακολουθήσει την «εθνική γραμμή», όπως, δηλαδή, έπραξε και την προηγούμενη εβδομάδα στο ευρωκοινοβούλιο, αν και το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Θα ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αν και όπως λένε στην ΝΔ, αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει από την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά ο πρωθυπουργός, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει φέρει προς συζήτηση ούτε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει στα φιλελληνικά αισθήματα του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή ενάντια στο ενδεχόμενο ενός Grexit, θα τονίσει ότι δεν θα πρέπει να χαθούν οι θυσίες του Ελλήνων πολιτών, τις οποίες έζησε από κοντά την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Eurogroup και θα τονίσει ότι θα πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει την ασφυξία, στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Εκείνο που θα σημειώσει με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και στη συνάντηση που είχε με τον Μάρτιν Σούλτς, είναι ότι η ΝΔ, ως κόμμα ευθύνης, θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Εκείνο που τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς με κάθε ευκαιρία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι πως η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης αρκεί να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σαμαράς: Κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες των πολιτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v