Σαμαράς: Κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες των πολιτών

Βαρύ κλίμα και καχυποψία αντιμετώπισε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Στρασβούργο.

  • Real.gr
Σαμαράς: Κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες των πολιτών
Βαρύ κλίμα και έντονη καχυποψία για την ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στις συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους αξιωματούχους στο Στρασβούργο.

Ο Αντώνης Σαμαράς που αναμένεται να πάρει τις επόμενο διάστημα νέες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επέστρεψε ιδιαίτερα προβληματισμένος στην Αθήνα καθώς είδε να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων, όπως και σημαντική απόσταση στο να υπάρξει συμφωνία.

«Το ζήτημα είναι πως θα διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς .

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά και αυτό το τόνισε με κάθε ευκαιρία ότι θα πρέπει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, άλλωστε το επιθυμεί η πλειονότητα των πολιτών που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα τονίζει τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες.

Το εθνικό συμφέρον είναι εκείνο που προέχει και όχι το κομματικό, τόνιζαν συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ επισημαίνοντας πως ακόμα και αν διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, και το πώς κινείται στις διαπραγματεύσεις, ο ίδιος όταν βρίσκεται στο εξωτερικό δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική.

Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς διαφωνεί κάθετα με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος μία θέση που διατύπωσε και στις κατ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία προκειμένου να σταματήσει η οικονομική ασφυξία ενώ περιέγραψε και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v