Συναντήσεις Σαμαρά με Σούλτς και Γιούνκερ

Επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ . Σε εκλογική ετοιμότητα η αξιωματική αντιπολίτευση.

  • Real.gr
Συναντήσεις Σαμαρά με Σούλτς και Γιούνκερ
Μπροστά στο διαπραγματευτικό αδιέξοδο που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινάει κύκλο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις καθώς όπως υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν το έχει πράξει, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει στην Βουλή προς συζήτηση η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη το απόγευμα θα είναι στο Στρασβούργο προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σούλτς, αλλά και με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την επόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, με αφορμή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το ΕΛΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει με κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για την ελληνική οικονομία. Η ανησυχία είναι έκδηλη στην Συγγρού και όπως σημειώνουν συνομιλητές του, εκείνο που θα επιδιώξει ο Αντώνης Σαμαράς είναι να πιέσει την κυβέρνηση να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής που ακολουθεί πριν να είναι πολύ αργά για την χώρα.

Ξορκίζουν τις εκλογές αλλά προετοιμάζονται γι' αυτές

Προεκλογικό «άρωμα» είχε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην πρώτη περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος. Οι χαρακτηρισμοί για την κυβέρνηση όπως «ερασιτέχνες» και «μαθητευόμενοι μάγοι» δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να τονίζει κατηγορηματικά πως είναι αντίθετος με μια νέα προσφυγή στις κάλπες, καθώς θεωρεί πως θα ήταν η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία και η επιστροφή στην δραχμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως, πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ετοιμάζεται για εκλογές καθώς πιστεύει πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν σε όλη την χώρα και το επόμενο διάσημα με στόχο την συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, η οποία όμως δεν φαίνεται να υπάρχει σύμφωνα με την παρά τα «στραβοπατήματα» της κυβέρνησης τόσο στην οικονομία, όσο σε θέματα ασφάλειας και μεταναστευτικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v