Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ο Τσίπρας συνεχίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι στην συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο δεν αναφέρθηκε στις οφειλές της ΔΕΠΑ στην Gazprom.

  • Real.gr
ΝΔ: Ο Τσίπρας συνεχίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι στην συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο δεν αναφέρθηκε στις οφειλές της ΔΕΠΑ στην Gazprom, προκειμένου να διαγραφεί μέρος τους ή και όλο το ποσό, ενώ δεν ζήτησε την περαιτέρω μείωση του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, τα οφέλη της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πενιχρά, μένοντας στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά υπενθύμιζαν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκείνη που κατάφερε να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 20%, τον Δεκέμβριο του 2014.

Στη Συγγρού εκτιμούν πως η κυβέρνηση «ακροβατεί» σε τεντωμένο σχοινί, καθώς την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο πρωθυπουργός είναι στη Μόσχα και συζητά για την ενεργειακή πολιτική, η οποία όμως θα πρέπει να συμπίπτει απόλυτα με τους όρους της ΕΕ.

Την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης και αναφερόμενος στα ενεργειακά, σημείωσε πως «η θέση μας στον διεθνή ενεργειακό εφοδιασμό συμπίπτει πλήρως με την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δίδει και τις σχετικές εγκρίσεις. Όπως έχει συμβεί με τον αγωγό TAP».

Ο κ. Καραγκούνης σχολίασε επίσης: «Για το πρόβλημα των ελληνικών αγροτικών μας προϊόντων, την περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και για την οικονομική εκκρεμότητα της ΔΕΠΑ με την Gazprom δεν ακούσαμε τίποτα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι «ακούσαμε για πρώτη φορά Έλληνα πρωθυπουργό να καταγγέλλει στο εξωτερικό τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v