Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέα γενιά πιστοποιητικών για τη winbank

Τα νέα ψηφιακά πιστοποιητικά (Digital Certificates) τύπου Extended Validation της VeriSign στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες υποστηρίζει πρώτη στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς.

Πειραιώς: Νέα γενιά πιστοποιητικών για τη winbank
Τα νέα ψηφιακά πιστοποιητικά (Digital Certificates) τύπου Extended Validation της VeriSign στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες υποστηρίζει πρώτη στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εγκατάσταση του εν λόγω ψηφιακού πιστοποιητικού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς και οι πελάτες της δεν έχουν να κάνουν οτιδήποτε επιπλέον. Έχουν όμως άλλον έναν τρόπο – και μάλλον τον καλύτερο δυνατό – για να διαπιστώνουν ότι όντως βρίσκονται στον πραγματικό δικτυακό τόπο της winbank.

Όπως είναι γνωστό, σε κάθε ”ασφαλές” web site εμφανίζεται το εικονίδιο με την ”κλειδαριά”. Αυτό βρίσκεται πάνω δεξιά, δίπλα στην μπάρα διεύθυνσης (address bar) στον Internet Explorer 7 και κάτω δεξιά, στην μπάρα κατάστασης (status bar) στις προηγούμενες εκδόσεις του Internet Explorer. Το εικονίδιο αυτό δηλώνει ότι υπάρχει εγκατεστημένο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Αν όμως το πιστοποιητικό είναι τύπου ”extended validation”, όταν ο χρήστης επιλέξει το εικονίδιο με την κλειδαριά, εμφανίζεται άμεσα όλη η πληροφορία που του επιτρέπει να διαπιστώσει με μια ματιά ότι όντως βρίσκονται στο πραγματικό web site και όχι σε ένα αντίγραφό του.



Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς αποκτούν ακόμη ένα όπλο εναντίον του λεγόμενου ”phishing”. Αν κάποιος χρήστης λάβει ένα από τα γνωστά ψεύτικα email με δήθεν αποστολέα την Τράπεζα Πειραιώς και αν επιλέξει το σύνδεσμο (link) που υπάρχει μέσα στο email, θα οδηγηθεί στο ψεύτικο web site. Εκεί όμως δεν θα υπάρχει το ψηφιακό πιστοποιητικό extended validation και ο χρήστης θα μπορεί να το διαπιστώσει αυτό με ένα κλικ πάνω στο εικονίδιο με την κλειδαριά.

Το phishing αποτελεί σήμερα τον μοναδικό τρόπο που έχουν οι απατεώνες για να παραπλανήσουν τους χρήστες. Το νέο ψηφιακό πιστοποιητικό της Τράπεζας Πειραιώς βοηθά τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν εύκολα αυτές τις επιθέσεις.

Εξάλλου, κινούμενη στην ίδια κατεύθυνση, από το 2004 η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει στους πελάτες της τους κωδικούς μίας χρήσης extrapin που αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνά τους ενώ από το 2006 τούς παρέχει και τη συσκευή παραγωγής κωδικών μίας χρήσης extrapin generator.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η ασφάλεια στην εκτέλεση ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και γι’ αυτό συνεχίζει να επενδύει σε ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόπιστο έχει να επιδείξει η τεχνολογία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v