Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας στην Elinoil

Το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 στην κατηγορία ”βραβεία επιχειρήσεων”, απέσπασε η ελίν στο θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας που διοργανώνει το Ecocity.

Βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας στην Elinoil
Το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 στην κατηγορία ”βραβεία επιχειρήσεων”, απέσπασε η ελίν στο θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας που διοργανώνει το Ecocity.

Η διάκριση αυτή, απενεμήθη στην εταιρία για τις ιδέες και τις προδιαγραφές που έβαλε προκειμένου να ναυπηγηθούν τα δύο υπερσύγχρονα δεξαμενόπλοια, το ”Ζέφυρος” και το ”Απηλιώτης”, τα οποία χρησιμοποιεί για τον εφοδιασμό του νησιωτικού της δικτύου με καύσιμα.

Σημειώνεται ότι η εταιρία βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς το 2006 τιμήθηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας καυσίμων και τη συμβολή του στην ελαχιστοποίηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από παράγοντες νοθείας.

Η λύση που εφαρμόζει η εταιρία στον εφοδιασμό των νησιών με τα δύο αυτά υπερσύγχρονα πλοία προσφέρει ταχύτητα, απόλυτη ασφάλεια και προστασία για το περιβάλλον καθώς τα βυτιοφόρα γεμίζουν εντός του πλοίου σε υπερσύγχρονα γεμιστήρια που διαθέτουν και συστήματα απαγωγής ατμών, αντί να φορτώνονται -όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος- στον χώρο του λιμανιού, υποκαθιστώντας έτσι την ανάγκη ύπαρξης εγκαταστάσεων καυσίμων στα όμορφα ελληνικά νησιά.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η ελίν έχει καταφέρει να συνδυάσει με επιτυχία την έξυπνη και αποτελεσματική επιχειρηματική δράση της με τη δέσμευση της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο για σεβασμό προς το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι τα πλοία είναι διπλού πυθμένα και διπλού τοιχώματος και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν εκτός από σημαντικές ποσότητες καυσίμων και τρία μεγάλα βυτιοφόρα τα οποία αποβιβάζονται από ειδικό καταπέλτη στην πρύμνη του πλοίου.

Η ελίν, υλοποιώντας συγκεκριμένα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουν ξεκάθαρο όφελος για το περιβάλλον, έχει καταφέρει να αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική της ευαισθησία.

Στο παρελθόν έχει αναλάβει κι άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το ειδικά σχεδιασμένο στέγαστρο εναρμονισμένο με το όμορφο νησιωτικό περιβάλλον, τη πιλοτική εισαγωγή και χρήση βιοντήζελ, ένα πρόγραμμα που εξελίχθηκε στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής βιοκαυσίμων από τη συνδεδεμένη με την Elinoil εταιρία, ελίν Βιοκαύσιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v