Παπαδημούλης – Χατζηδάκης για τις δηλώσεις Σουλτς

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι το γεγονός πως έχουμε ελλείμματα δεν σημαίνει ότι είμαστε «μπανανία», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι το κλίμα εχθρότητας βλάπτει την κοινή μας υπόθεση στην Ευρώπη.

  • Real.gr
Παπαδημούλης – Χατζηδάκης για τις δηλώσεις Σουλτς
Μιλώντας στον realfm 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις Σουλτς, ο οποίος κάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό να τερματίσει τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Είμαστε στην κορύφωση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και μας παίζουν με άγρια τζαρτζαρίσματα, με διπλά τάγκλινγκ. Γίνεται και βρώμικο παιχνίδι, στημένα δημοσιεύματα, χοντροκομμένες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας και προσπάθεια να γίνει η τρίχα τριχιά και πολλές υποδείξεις ποιος να είναι στην κυβέρνηση και ποιος να μην είναι στην κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου -πρόεδρος μου, είμαι ένας εκ των αντιπρόεδρων του Ευρωκοινοβουλίου- έκανε μια δήλωση για την οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική στη Γερμανία από πολιτικούς όλων των κομμάτων και από τους Χριστιανοδημοκράτες και την Αριστερά και τους Πράσινους, ακόμα και από Σοσιαλδημοκράτες.

Δεν είναι δουλειά ενός ξένου ηγέτη να λέει τη σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε δημοκρατία. Το γεγονός ότι έχουμε ελλείμματα, έχουμε χρέη - τα οποία μας τα δημιούργησαν 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- δεν σημαίνει ότι είμαστε “μπανανία”».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Χατζηδάκης: Το κλίμα εχθρότητας βλάπτει την κοινή μας υπόθεση στην Ευρώπη

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας επίσης στον realfm 97,8 αναφέρθηκε στην παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αυτό προκάλεσε αρνητική κριτική ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όχι μόνο εμείς, φυσικά και οι Γερμανοί και κάθε άλλη χώρα, κάθε άλλος λαός, οι εκπρόσωποι των πολιτών οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πως τοποθετούμαστε. Διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης και συνεργασίας, αν αρχίσουμε να δείχνουμε ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο δεν θα οδηγηθούμε πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Εγώ, προφανώς, διαφωνώ με πολλές τοποθετήσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προφανώς δεν έχω τις δικές τους αντιλήψεις, αλλά από κει και πέρα κάθε λαός εκλέγει την κυβέρνησή του και μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναζητήσουμε όλοι τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Αυτό το κλίμα της εχθρότητας βλάπτει την κοινή μας υπόθεση στην Ευρώπη».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v