«Όχι» του Μαξίμου για την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα

Σε λίγη η ώρα αρχίζει το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Μοσκοβισί: Οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πράξεις.

  • Real.gr
«Όχι» του Μαξίμου για την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα
Λίγη ώρα πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Eurogroup σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα μπρα ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το Μαξίμου απατώντας στην επιστολή του προέδρου του Eurogroup που ζητούσε να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα γίνονται στις Βρυξέλλες και όποια στοιχεία ζητηθούν θα αποστέλλονται στους θεσμούς.

Ωστόσο η Κομισιόν επιμένει αν και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι αυτό το οποίο έχει σημασία δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά η ουσία τους.

«Οι θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς και με τις ελληνικές Αρχές, σε ορισμένες πτυχές τους, και επί τόπου στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Μοσκοβισι: Οι μεταρρυθμίσει θα πρέπει να γίνουν πράξη

«Δεν μιλώ για την τρόικα αλλά για τους θεσμούς» απάντησε ο Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση για το πως προχωρά η διαδικασία για το ελληνικό πρόγραμμα κατά την άφιξη του στο Eurogroup.

«Χρειαζόμαστε τεχνικές συζητήσεις πάνω στη λίστα μέτρων που έχει κατατεθεί από την Ελλάδα» συνέχισε ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων που υπογράμμισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να γίνουν αποδεκτές από το κοινοβούλιο και να ψηφιστούν».

«Στόχος μας η ανοικοδόμηση της Ελληνικής οικονομίας και η επαναφορά της στην πορεία ανάπτυξης» συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί για να καταλήξει «είμαστε πολιτικό όργανο και δουλειά μας είναι να χτίσουμε την εμπιστοσύνη. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν για να πάρουμε αποφάσεις».

Eric Wiebes: Δεν είναι επαρκής η λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας

Εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ολλανδός υφυπουργός Οικονομικών Eric Wiebes χαρακτήρισε «μη επαρκή τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας», ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ένα πλήρες πακέτο θα πρέπει να συμφωνηθεί και να υπογραφεί από τους πιστωτές μέχρι το τέλος του Απριλίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v