Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Σακελλαρίδης: Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν

Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις και το αδιέξοδο στο Eurogroup βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου. (VIDEO)

Γ. Σακελλαρίδης: Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν
Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις και το αδιέξοδο στο Eurogroup βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για τα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «τελεσίγραφα δεν βοηθούν σε έναν γόνιμο διάλογο» και σημείωσε πως οι διαφορές στα κείμενα Μοσχοβισί και Ντάισελμπλουμ ήταν «σαν τη νύχτα με την ημέρα». Ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε «αδιανόητο» να μπει η ελληνική κυβέρνηση σε διαδικασία συνέχισης ενός προγράμματος που έχει καταδικαστεί από την κοινή λογική. «Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπάρξει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι περίπατος στην εξοχή. Κανείς δεν περίμενε ότι από την πρώτη βδομάδα η στάση της Μέρκελ θα ήταν “ωραία τα λέτε, θα συνεχίσουμε όπως θέλετε εσείς”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε ερώτηση για την προθεσμία που δόθηκε από το Eurogroup, σημείωσε ότι προθεσμίες μπαίνουν συνέχεια, «από την στιγμή που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις». «Να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει φόβος και αγωνία για το τι θα γίνει. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι τράπεζες είναι σταθερές. Κανείς δεν θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.


Real.gr ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ EUROGROUP by realmedialive

Σχετικά με τους πέντε όρους που θέτει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ερμηνεία προθέσεων και δηλώσεων. Έχουμε ένα κείμενο που βλέπουμε την παράταση ενός προγράμματος που δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ως ελληνική κυβέρνηση». Ακόμη, τόνισε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω κατ’ εντολή. Πρέπει να βρεθεί μία πολιτική λύση σε ένα πολιτικό θέμα. Είναι πολιτικό το πρόβλημα της λιτότητας. Αυτή την στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δίνει μία μάχη για την αξιοπρέπεια των ευρωπαίων πολιτών».


Real.gr ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ by realmedialive

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, στάθηκε στον χρονικό περιορισμό των τεσσάρων ημερών που έχει η κυβέρνηση και σημείωσε ότι «έχουμε 18 κράτη-μέλη που λένε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Φαίνεται να μην υπάρχει λύση και να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο που ενδεχομένως να φέρει απρόβλεπτες συνέπειες». Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στο κείμενο του Πιέρ Μοσχοβισί, για το οποίο μίλησε ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως «φαντάζομαι ότι ο κ. Βαρουφάκης θα μας το φέρει να το διαβάσουμε». «Υπάρχουν συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις που κρίνουν και το μέλλον της χώρας. Καλό είναι να γνωρίζει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΛΚ, ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι αυτό που ανέφερε είναι πως πρέπει να βρεθεί μία επωφελής λύση και να στηριχθούμε στα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης.


Real.gr ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ by realmedialive

Ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης ανέφερε πως «αισιοδοξία μεγάλη δεν έχει κανένας», σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται στην Ευρώπη με τις καλύτερες συνθήκες σε ό,τι αφορά το εσωτερικό κλίμα. «Σήμερα τα αδιέξοδα είναι προφανή», είπε ο κ. Λυκούδης σχετικά με τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε πως «βλέποντας τον κ. Βαρουφάκη, με έπειθε ότι αναζητείται λύση περιβεβλημένη και με μία δυνατότητα επικοινωνιακού περάσματος». Σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Δεν συμφωνώ με τις εκτιμήσεις ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ. Διαπραγματεύσεις γίνονταν».


Real.gr ΣΠ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ by realmedialive

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, αφού επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στο Eurogroup και σε επίπεδο αρχηγών. «Για πρώτη φορά άκουσα τον υπουργό Επικρατείας να λέει ότι τα ζητήματα είναι πολιτικά. Το είχαμε ξανακούσει αυτό τα προηγούμενα έξι χρόνια; Και εκεί είναι μόνο η λύση. Δεν μπορεί να είναι αλλού» είπε χαρακτηριστικά. «Αποκλείεται να είναι τυφλοί οι εταίροι και οι δανειστές. Θα βρεθεί λύση που θα είναι έντιμη» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.


Real.gr ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ by realmedialive

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, ανέφερε ότι ήταν δεδομένο πως η Ευρώπη δεν θα άλλαζε στάση υπέρ της Ελλάδας. «Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει ήταν ψεύτικες ελπίδες».

Ο κ. Σοφιανός είπε ότι «βλέπουμε μία κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις, υπάρχει η αίσθηση στον κόσμο ότι κάτι γίνεται. Ο κ Βαρουφάκης είπε ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει κείμενο που έλεγε παράταση της δανειακής σύμβασης. Οι όροι δηλαδή το πρόγραμμα κατά 70% το δεχόμαστε, το τοξικό 30% θα το αντικαταστήσουμε με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και δεν έγινε τώρα φιλολαϊκή αυτή εργαλειοθήκη και το διάστημα των 4-5 μηνών δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες. Με δημοσιονομικό κόστος και με μεταρρυθμιστικά μέτρα. Δηλαδή στο ψυγείο και μία σειρά μέτρα και το πρόγραμμα των 100 ημερών». Καταλήγοντας, το μέλος του ΚΚΕ τόνισε ότι «σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι το σημαντικό το εάν θα υπάρξει συμφωνία. Θα υπάρξει εκτιμούμε».


Real.gr Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ by realmedialive

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση από την κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι «στηρίζουμε την διαπραγμάτευση που κάνει η ελληνική κυβέρνηση». «Με ενδιαφέρει το κείμενο που τελικώς θα υπογραφεί. Υπάρχει μία ομόθυμη στάση που λέει “συνεχίστε για να πετύχετε κάτι”» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ανέφερε ότι μέχρι τώρα υπάρχει επιβάρυνση στα επιτόκια, δραματική μείωση των εσόδων, κλίμα αποεπένδυσης και επιβάρυνση του ελληνικού λαού, «που θα κληθεί να τα πληρώσει αυτά». «Αυτή η ιστορία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις.


Real.gr Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ by realmedialive

Ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, σε ερώτηση εάν εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο στην περίπτωση της Ελλάδας, ανέφερε ότι σήμερα δεν υπάρχει αλληλεγγύη και σεβασμός μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. «Αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκή οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «ΟΙ Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που έγινε στις χώρες του Νότου και στην Ελλάδα είναι και δική τους ευθύνη, να αναλάβουν την ευθύνη τους και κυρίως να αφήσουν αυτή την ψυχολογική πίεση προς τον κόσμο».


Real.gr B.ΦΛΩΡΙΔΗΣ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v