Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο διαδερμικό σύστημα από τη Lavipharm

Το Fentadur, το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm παρουσιάστηκε στο επιστημονικό συμπόσιο με θέμα ”Διαδερμική χορήγηση για αποτελεσματικότητα στη θεραπεία”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου (ΠΕΦ) στην Αθήνα.

Νέο διαδερμικό σύστημα από τη Lavipharm
Το Fentadur, το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm παρουσιάστηκε στο επιστημονικό συμπόσιο με θέμα ”Διαδερμική χορήγηση για αποτελεσματικότητα στη θεραπεία”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου (ΠΕΦ) στην Αθήνα.

Συντονιστής του συμποσίου ήταν ο Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Χούλης και εισηγητές ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παρασκευάς Δάλλας, ο Καρδιολόγος Αναπλ. Διευθυντής της Α΄Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός κ. Αλέξανδρος Τσακίρης και η Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών κα Αθηνά Βαδαλούκα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ομιλητές παρουσίασαν και ανέπτυξαν στους παρευρισκόμενους τη σημασία της συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία τους. Επίσης αναφέρθηκαν στις νέες φαρμακοτεχνικές διαδερμικές μορφές και στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους σε καρδιαγγειακούς ασθενείς και σε ασθενείς με χρόνιο πόνο.

Σημειώνεται, πως ο ίδιος ο πόνος, αλλά και άλλοι παράγοντες, όπως η επιβάρυνση του οργανισμού από την πολυφαρμακία με διαταραχές στο στομάχι και το συκώτι, εμποδίζουν τον ασθενή να συμμορφωθεί με τη θεραπευτική αγωγή που του έχει συστήσει ο γιατρός του.

Σήμερα, η διαδερμική χορήγηση ενός φαρμάκου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, αποτελεί την ιδανική λύση σε πολλές παθήσεις. Προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση από άλλες συμβατικές μορφές χορήγησης, περιορισμό ανεπιθύμητων ενεργειών στον οργανισμό λόγω της αποφυγής μεταβολισμού ”πρώτης διόδου” στο ήπαρ, ελεγχόμενη αποδέσμευση του δραστικού συστατικού χωρίς τον κίνδυνο υπερδοσολογίας, μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως επισημαίνεται, η θεματολογία του συμποσίου προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον όλων των φαρμακοποιών και γιατρών, που το παρακολούθησαν, αφού το πρόβλημα της συμμόρφωσης του ασθενή στη θεραπευτική αγωγή του και η σωστή χρήση των φαρμάκων, αποτελεί μείζον θέμα για τη θετική έκβαση της πορείας της υγείας του.



Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση κάθε μορφής πόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα βασικά συμπεράσματα του συμποσίου συγκαταλέγεται η ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης του Χρόνιου Πόνου, αλλά και η απενεχοποίηση της χρήσης των εξελιγμένων οπιοειδών σκευασμάτων (φεντανύλη) για την αντιμετώπισή του.

Πολλαπλές μελέτες αποδεικνύουν ότι, όχι μόνον δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία, αλλά τα ευεργετικά αποτελέσματα της χρήσης τους από τους ειδικούς στα ιατρεία πόνου είναι πολύ σημαντικά, καθώς προσφέρουν άμεση δράση και ανακούφιση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Στις ευεργετικές ιδιότητες του νέου διαδερμικού συστήματος της Lavipharm ως μια καινοτόμο αγωγή κατά του πόνου, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Πέτρος Κασαρτζιάν, Γενικός Διευθυντής της Lavipharm Hellas.

Ο κ. Κασαρτζιάν παρουσίασε το Fentadur®, το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης της Lavipharm που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), ενώ πρόσφατα έλαβε την έγκριση και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα. Το προϊόν αυτό αναπτύχθηκε από την εταιρεία Lavipharm Laboratories, Inc., το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου στις ΗΠΑ.

Το Fentadur® είναι ένα μικρό σε επιφάνεια και λεπτό patch τελευταίας γενιάς, που επικολλάται εύκολα στην επιδερμίδα και ανακουφίζει από τον ισχυρό και χρόνιο πόνο, όπως αυτόν του καρκίνου. Η δραστική αναλγητική ουσία του, η φεντανύλη, εισχωρεί αργά, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, διαμέσου της επιδερμίδας στον οργανισμό, προσφέροντας ελεγχόμενη σταθερή δοσολογία και συνεχή ανακούφιση. Η αποδέσμευση του φαρμάκου μπορεί να συνεχίζεται μέχρι και 72 ώρες (3 ημέρες), οπότε και θα πρέπει να αντικαθίσταται το patch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v