Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημούλης: Βαρύ τσαλάκωμα για Σαμαρά αν αποσύρει τον Δήμα

Για το θέμα της προεδρικής εκλογής μίλησε στον realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Παπαδημούλης: Βαρύ τσαλάκωμα για Σαμαρά αν αποσύρει τον Δήμα
Για το θέμα της προεδρικής εκλογής μίλησε στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ενδεχόμενο να αλλάξει η υποψηφιότητα Δήμα κατά την τρίτη ψηφοφορία, σημείωσε:

«Αν αυτό γίνει, θα είναι μειωτικό για τον κ. Δήμα και μια ακόμη αυτοδιάψευση του πρωθυπουργού που δεσμεύτηκε χθες ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ο κ. Δήμας είναι υποψηφιότητα και για τις τρεις ψηφοφορίες. Μας έχει συνηθίζει σε είπα - ξείπα και ψέματα ο πρωθυπουργός αλλά αυτό θα ήταν βαρύ τσαλάκωμα και για τον ίδιο και τον κ. Δήμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την πρόταση που θα κάνει η Κουμουνδούρου για πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον μεσολαβήσουν εθνικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Επειδή είμαστε σοβαρό κόμμα, το κεφάλαιο αυτό θα ανοίξει για εμάς μετά τις εκλογές, γιατί υποστηρίζουμε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εκλεγεί από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Έχει πει επανειλημμένα ο Τσίπρας και το επαναλαμβάνω και εγώ είμαστε ανοικτοί σε μια συναινετική επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα όπως το διαμόρφωσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει σημαντικές αρμοδιότητες, μπορεί όμως να συμβολίζει και ευρύτερη συναίνεση χρήσιμη για τη χώρα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v