Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exodus: Εργο 189,68 χιλ. ευρώ για το Δήμο Βόλου

Στην Exodus ανετέθη η δημιουργία του ”Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για την Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση των Πολιτών” του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 189.686,71 ευρώ.

Exodus: Εργο 189,68 χιλ. ευρώ για το Δήμο Βόλου
Στην Exodus ανετέθη η δημιουργία του ”Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για την Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση των Πολιτών” του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 189.686,71 ευρώ υπεγράφη από τους εκπροσώπους του Δήμου και της εταιρείας και συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο του Δήμου Βόλου, κύριο Αλέκο Βούλγαρη και τον Εμπορικό Διευθυντή της EXODUS, κο Αδριανό Δρούγκα.

Το έργο αποσκοπεί στην εγκατάσταση υποστηρικτικού εξοπλισμού σύγχρονων εργαλείων πληροφορικής και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.



Με την ολοκλήρωση του έργου από την EXODUS, άμεσα θα είναι τα οφέλη των πολιτών αφού θα υπάρχει ηλεκτρονική συναλλαγή με τον Δήμο Βόλου ενώ θα έχουν τη δυνατότητα για αυτόματη υποβολή αίτησης έκδοσης δικαιολογητικών, βεβαιώσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον το ΟΠΣ θα επιφέρει περιορισμό των δαπανών μέσα από την απλοποίηση των γραφειοκρατικών μηχανισμών.

Παράλληλα, αναμένεται μείωση των επισκέψεων του κοινού στο Δήμο εφόσον οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες μέσω Διαδικτύου και τηλεφώνου, ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονική διάθεση των αρχείων και των αιτήσεων που τηρούνται από το Δήμο, με αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Βόλου, κος Αλέκος Βούλγαρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας ότι δημιουργούνται πλέον οι προϋπoθέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς δίνεται η δυνατότητα ώστε κάθε αίτημα πολίτη που θα υποβάλλεται στο Δήμο να παρακολουθείται η εξέλιξή του, ενώ ο πολίτης που το υπέβαλλε θα ενημερώνεται για την πρόοδο του θέματος του.

Η καταχώρηση και παρακολούθηση εξέλιξης των αιτημάτων των πολιτών θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών.

Η EXODUS, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, είναι από τις πλέον δυναμικές εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v