Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Βράβευση αριστούχων της Καλών Τεχνών

Το Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Η Μεγάλη στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών” βράβευσε χθες (16/04/2007) σε εδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τους τρεις πρώτους αριστούχους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

EFG: Βράβευση αριστούχων της Καλών Τεχνών
Το Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Η Μεγάλη στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών” βράβευσε χθες (16/04/2007) σε εδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τους τρεις πρώτους αριστούχους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) οι οποίοι και συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος των σπουδών τους, κατόπιν σχετικής έγγραφης υποδείξεως της ΑΣΚΤ.

Με την υποστήριξη του Private Banking της Eurobank διοργανώνεται ταυτόχρονα έκθεση όπου οι βραβευμένοι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους και θα έλθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό. Στόχος του προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται σε έναν επιτυχή θεσμό, είναι να αναδείξει με συνέπεια και συνέχεια το έργο νέων ταλαντούχων δημιουργών και να τους στηρίξει στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής τους πορείας.

Το πρόγραμμα ”Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών” το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2004 συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια ζωής. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν βραβευθεί συνολικά 12 νέοι καλλιτέχνες.

Οι τρεις νέοι καλλιτέχνες που βραβεύθηκαν φέτος είναι οι: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Γεωργία Μούχου, Μαριάννα Χριστοφίδου.

Η απονομή των βραβείων στους νέους δημιουργούς έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Νικόλαο Νανόπουλο, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Λάτση κ. Ευάγγελο Χρόνη.

Για την πρωτοβουλία αυτή στο χώρο του Πολιτισμού και εν γένει για τις χορηγικές πρωτοβουλίες και τη φιλοσοφία του Ομίλου της Eurobank αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Eurobank και επικεφαλής του Private Banking κ. Δημήτρης Βερροιόπουλος.

”Η πρωτοβουλία μας αυτή για την ανάδειξη της νέας γενιάς των Ελλήνων καλλιτεχνών, εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική προσφορά του Ομίλου, που εστιάζεται σε τομείς στους οποίους εκδηλώνονται οι πιο ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και το Περιβάλλον. Για τον Όμιλό μας η συνεργασία μας με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς αφορά νέους ανθρώπους με όραμα, ταλέντο και δημιουργικότητα” επεσήμανε ο κ. Βερροιόπουλος.

”Οι χορηγικές πρωτοβουλίες του Private Banking και στο χώρο της τέχνης αντανακλούν σημειολογικά την ευρύτερη φιλοσοφία των δραστηριοτήτων του. Μέσα από το private banking απευθυνόμαστε σε ένα κοινό με υψηλές απαιτήσεις, εξειδικευμένες ανάγκες και σύνθετες επιλογές. Με το κοινό αυτό διατηρούμε μια πολύπλευρη διαχρονική σχέση που χτίζεται με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Λειτουργούμε με μια αμιγώς πελατοκεντρική φιλοσοφία, με συνέπεια και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, θέτοντας πάντα ως ακρογωνιαίο λίθο σε όλα μας τα βήματα, την ποιότητα των υπηρεσιών και την ικανοποίηση των πελατών μας” κατέληξε.



Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ κ. Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, με την άριστη συνεργασία του οποίου υλοποιήθηκε και προετοιμάσθηκε η πρωτοβουλία αυτή, ενώ αναφορά στο έργο των νέων αυτών καλλιτεχνών και θεωρητική ανάλυση της έκθεσης έκανε η Ιστορικός Τέχνης Δρ. Νέλλη Μισιρλή η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση.

Η βράβευση των αριστούχων συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους 10.000 ευρώ που χορηγεί η Τράπεζα στους αποφοίτους οι οποίοι κάθε φορά υποδεικνύονται από την ΑΣΚΤ. Δικαιούχοι των βραβείων είναι όσοι απόφοιτοι συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος των σπουδών τους και στους ισοβαθμήσαντες με αυτούς.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, οι βραβευθέντες να έχουν περαιώσει τις σπουδές τους για τα θεωρητικά μαθήματα και να έχουν παρουσιάσει τη διπλωματική τους εργασία κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.

Η έκθεση η οποία φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Φουαγιέ Μουσών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 16/04/2007 έως την Τετάρτη 2/05/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v