Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Σκληρή κόντρα Δραγασάκη-Σταμάτη

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Μ. Βορίδη. "Έχετε κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι", τόνισε ο Γ. Δραγασάκης.

Βουλή: Σκληρή κόντρα Δραγασάκη-Σταμάτη

Με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Μ. Βορίδης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Ο ίδιος είχε κόντρα με τον Δ. Σταμάτη.

«Το μνημόνιο τελειώνει ενάμισι χρόνο νωρίτερα από ότι ήταν να τελειώσει» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός υγείας από το βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε, κατά την ομιλία του, σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τον οποιοδήποτε διάλογο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο εισηγητής της ΝΔ έκανε λόγο για νοοτροπίες που κυριαρχούν σε άλλα καθεστώτα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχετε αρχίσει να επιλέγετε πολιτικούς σας αντιπάλους. Τελευταία έχετε αρχίσει να λέτε με ποιον θέλετε να διαλέγεστε και ποιον δεν θέλετε να διαλέγεστε. Έχετε αρχίσει να επιλέγετε και να λέτε ότι δεν πρόκειται να συζητάτε, εν προκείμενο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Με συγχωρείτε μήπως θέλετε να σας στέλνουμε μια «σορτ λιστ» για να μας επιλέγετε εσείς ποιους θα καθορίσουμε να εκπροσωπούνε τη ΝΔ ; Θέλετε να παίρνουμε τη έγκρισή σας ; Θα σας ρωτάμε ; ».
 
Αυτό δείχνει μια συγκεκριμένη νοοτροπία... Στην δημοκρατία δεν επιλέγουμε τους αντιπάλους μας... Αυτό το κάνουν άλλα καθεστώτα, συμπλήρωσε.


Real.gr ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΔΩΝΙ από realmedialive

Στη συνέχεια κάνοντας μια μίνι αναφορά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια υπεραμύνθηκε της προσπάθειας της κυβέρνησης «προκειμένου η πατρίδα να σταθεί στα πόδια της» και υποστήριξε ότι πλέον «η χώρα είναι σταθεροποιημένη και έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης», χάριν στο έργο που έχει διατελέσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως είπε.

Και πρόσθεσε : Δύο χρόνια μετά «αποκλιμακώνεται η ανεργία, οι εξαγωγές βρίσκονται σε ανάπτυξη, τα ελλείμματα, τα πρωτογενή έχουν εξαφανιστεί, το τραπεζικό σύστημα είναι ανακεφαλοποιημένο, σταθεροποιημένο και έτοιμο να λειτουργήσει».

Τονίζοντας ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται εξαιτίας της «σοβαρής, σταθερής και υπεύθυνης στάσης της ελληνικής κυβερνήσεως».


Real.gr ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ από realmedialive

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης και απουσιάζει από τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι :

«... ο πρωθυπουργός θα είναι εδώ και θα απαντήσει για όλα... Θα αναπτύξει αυτά που έχει να αναπτύξει και θα απαντήσει σε όσα κρίνει πως πρέπει να απαντήσει».

«Δεν υπάρχει άρθρο στον Κανονισμό που να ορίζει ότι η πρόταση υποστηρίζεται από τον Πρωθυπουργό», επεσήμανε ο Μ. Βορίδης εκτιμώντας ότι πρόκειται για «δήθεν διαδικαστικό θέμα που δεν έχει αντίκρισμα στον Κανονισμό».

Δραγασάκης: Τακτικισμοί από την κυβέρνηση

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Δραγασάκης κατά την ομιλία του διερωτήθηκε «τι συζητάμε; Αν καταλάβαμε καλά από την ομιλία του κ. Βορίδη δεν υπάρχει κανένα θέμα να διαπραγματευθούμε. Το χρέος; Τα μνημόνια; Τους εφαρμοστικούς νόμους; Αφού όλα πάνε τόσο καλά. Το πολιτικό μήνυμα είναι ότι όλα πάνε καλά».

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τακτικισμό χωρίς πολιτική ουσία». «Η κυβέρνηση καταφεύγει σε αυτή την κίνηση γιατί ενοχλήθηκε από την απήχηση που βρίσκει στο λαό οι προτάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης και συνέχισε: «Έχετε καταντήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και εμείς θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση».

Παράλληλα εκτίμησε ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα μιλήσει πριν από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο τέλος της διαδικασίας όταν δεν θα μπορεί κανείς να του απαντήσει. Διότι είναι ο πρωθυπουργός των μονολόγων» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είχε κόντρα με τον Δ. Σταμάτη. Αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε ο Γ. Δραγασάκης από το βήμα της βουλής. « Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού για να αλλάξει ένας νόμος» Η φράση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την κυβερνητική πλευρά.

Ο υπουργός επικρατείας τον κάλεσε να δώσει τα ονόματα στην δημοσιότητα «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Ονοματεπώνυμα κ. Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε» απάντησε ο Δ. Σταματης

Ο Γ. Δραγασάκης ανταπάντησε «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτακος». Ο Δ. Σταμάτης πήρε το λόγο και κάλεσε για μία ακόμα φορά να πει ονόματα «πρόκειται για βαρύτατη ύβρη και συκοφαντία απέναντι στην κυβέρνηση»


Real.gr ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ από realmedialive

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v