Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Otenet: Τα αποτελέσματα του ”Innovation 2006”

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ΟΤΕΝΕΤ ανακοίνωσε τους νικητές του Διαγωνισμού Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ, ”Innovation 2006”, που τελεί υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Otenet: Τα αποτελέσματα του ”Innovation 2006”
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ΟΤΕΝΕΤ ανακοίνωσε τους νικητές του Διαγωνισμού Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ, ”Innovation 2006”, που τελεί υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 και στόχος της ενέργειας ήταν η ανάδειξη και η επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, οι οποίες θα συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω εξάπλωση της χρήσης του Internet, όσο και στην προώθηση της καινοτομίας στη χώρα μας.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε δύο κατηγορίες: α) Εφευρετικότητα και β) Επιχειρηματική Δραστηριότητα.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού κατατέθηκαν συνολικά 2.626 προτάσεις. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Εφευρετικότητα κατατέθηκαν 1.447 προτάσεις και στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα 1.179.

Ο Διαγωνισμός ανέδειξε τρεις νικητές από κάθε κατηγορία, οι οποίοι επιβραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα των 50.000, 25.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό έλαβαν μέρος σε κλήρωση δώρων.

Ο Διαγωνισμός εντάχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας, ΟΤΕΝΕΤ ”Εσύ και εγώ ...μαζί”. Για κάθε έγκυρη συμμετοχή στο Διαγωνισμό, η ΟΤΕΝΕΤ κατέβαλλε το ποσό των €10 σε ειδικό λογαριασμό.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού στο Εργαστήριο Πειραματικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που ερευνά – με καινοτόμες μεθόδους – την ηπατική αναγέννηση σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος, δήλωσε:

”Μια πολύ σημαντική προσπάθεια παρακίνησης και ανάδειξης της δημιουργικής διάθεσης των νέων με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στέφθηκε με επιτυχία.

Οι περισσότερες από 2.500 συμμετοχές στο διαγωνισμό καινοτομίας OTENET Innovation 2006 επιβεβαίωσαν ότι η σχέση των νέων με τις νέες τεχνολογίες αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή ιδεών, που χαρακτηρίζονται από φαντασία αλλά και ρεαλισμό.

Η αρχή της Αριστείας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κινητοποιήσουμε αλλά και να αναδείξουμε αυτή την καινοτομική διάθεση. Στην Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε τέτοια προσπάθεια που αποδεικνύει πως η κινητήριος δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η ανάδειξη των προτύπων και των καλών παραδειγμάτων”.

Ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΤΕΝΕΤ παρουσίασε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης της καινοτομίας ως στάση ζωής, σχολιάζοντας:

”Η διενέργεια του Διαγωνισμού Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ εντάσσεται και πραγματώνει τη στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Στόχοι της ενέργειας αυτής ήταν η προώθηση της καινοτομίας στο Internet, η ενίσχυση και περαιτέρω εξάπλωση της χρήσης του Internet καθώς και η υποστήριξη, ανάδειξη και επιβράβευση δημιουργικών ιδεών. Πετύχαμε τους στόχους αυτούς και είμαστε ικανοποιημένοι.

Εκ μέρους του Ομίλου ΟΤΕ, ευχαριστώ την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και όλες τις εταιρίες και φορείς που συνεργάστηκαν και υποστήριξαν αυτή την ενέργεια”.

Το Διαγωνισμό Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ ”Innovation 2006”, υποστήριξαν με τη χορηγία τους οι: CISCO, IBM, OTE ACADEMY, ΕΡΤ, ΝΕΤ 105.8FM, KOSMOS 93.6FM, ΤΑ ΝΕΑ, LIFO, και το OTENET Portal. Δωροθέτες: ΟΤΕ, COSMOTE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v