Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Μαραθώνα το εργομετρικό πρόγραμμα της Cosmote

Στο Μαραθώνα, περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχαία και σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα στην αφετηρία του Μαραθώνιου Δρόμου (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ) βρίσκεται στις 8 και 9 Μαρτίου το πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα ”ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ” που διοργανώνεται με την υποστήριξη της COSMOTE.

Στο Μαραθώνα το εργομετρικό πρόγραμμα της Cosmote
Στο Μαραθώνα, περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχαία και σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα στην αφετηρία του Μαραθώνιου Δρόμου (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ) βρίσκεται στις 8 και 9 Μαρτίου το πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα ”ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ” που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Cosmote.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να παροτρύνει παιδιά και εφήβους 9-16 ετών να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει και κυρίως να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.

Την πρώτη ημέρα του προγράμματος, στο Μαραθώνα βρέθηκε και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, Πύρρος Δήμας.

Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και εκπρόσωποι του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου ”Φειδιππίδης”, απένειμαν στον Ολυμπιονίκη τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Πύρρος, ο οποίος στέκεται στο πλευρό της COSMOTE στην επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία, αναφέρει: ”Ο ρόλος του Ολυμπιονίκη είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά για να τα οδηγεί στον αθλητισμό. Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω στα παιδιά και τους γονείς τους μέσα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα.”

Το Εργομετρικό Πρόγραμμα ”ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ” εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Νοέμβριο του 2006, με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v