Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΙΤ: Τελετή αποφοίτησης 35 πτυχιούχων M.Sc.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των 35 Ελλήνων και ξένων αποφοίτων της δεύτερης τάξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος M.Sc. in Information & Telecommunication Technologies (MSITT), στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology (ΑΙΤ).

ΑΙΤ: Τελετή αποφοίτησης 35 πτυχιούχων M.Sc.
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των 35 Ελλήνων και ξένων αποφοίτων της δεύτερης τάξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος M.Sc. in Information & Telecommunication Technologies (MSITT), στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology (ΑΙΤ).

Κατά την τελετή αποφοίτησης χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Πέτρος Κόκκαλης, Γενικός Διευθυντής του AIT, Καθ. Χρήστος Χαλκιάς, Πρύτανης του ΑΙΤ, και η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος MSITT, Δρ. Άννα Τζανακάκη. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Τσάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς.

Κηρύσσοντας την έναρξη της τελετής, ο Πρύτανης του ΑΙΤ, Καθ. Χρήστος Χαλκιάς, συνεχάρη θερμά τους αποφοίτους. Μίλησε για τη σκληρή δουλειά και την επιτυχία των φοιτητών, τους οποίους το ΑΙΤ υποστηρίζει με άρτια ακαδημαϊκά εφόδια και υποτροφίες ενώ παράλληλα τους ενθαρρύνει να αξιοποιούν τις γνώσεις που απέκτησαν από τις σπουδές τους, ως μέσα προόδου στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ο κ. Χαλκιάς, αναφέρθηκε, επίσης, στο στόχο του AIT να αναδειχθεί στην κορυφή των ακαδημαϊκών κέντρων της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Γενικός Διευθυντής του Athens Information Technology, απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους δήλωσε: ”Σας υποσχόμαστε ότι το ΑΙΤ θα βρίσκεται πάντοτε κοντά σας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές σας για να επιτύχετε σε ένα διεθνές περιβάλλον, με δυσκολίες, προκλήσεις και ευκαιρίες!”.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο ρόλο του Ομίλου Intracom Holdings, από τον οποίο ιδρύθηκε το ΑΙΤ το 2002, τονίζοντας ότι ο Όμιλος, μέσω του ΑΙΤ, έχει δημιουργήσει έναν σύνδεσμο μεταξύ της επιστημονικής έρευνας και τις βιομηχανικής παραγωγής. ”Θέσαμε τα θεμέλια για μία διαδικασία μετατροπής των λαμπρών και πρωτοποριακών ιδεών σε εργαλεία της καθημερινής μας ζωής.”

Ο επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής, κ. Χρήστος Τσάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, εστίασε στην αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, και στη σπουδαιότητα του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν άτομα όπως οι απόφοιτοι του Αthens Ιnformation Technology, στο νέο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσάγκος αναφέρθηκε στις προσπάθειες εταιριών του κλάδου, όπως η Microsoft, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών, αλλά και για τη δημιουργία συμμετοχικών κοινωνιών που με τη δύναμη της τεχνολογίας, δημιουργούν ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους, όπως επιτάσσει η Ατζέντα της Λισαβόνας που έχει συνταχθεί από την ΕΕ.

Η υπεύθυνη του προγράμματος MSITT, Δρ. Άννα Τζανακάκη, συνεχάρη με τη σειρά της τους αποφοίτους και μίλησε για τα πολύτιμα εφόδια που παρέχει το πρόγραμμα στους φοιτητές καθώς και για τη δέσμευση του ΑΙΤ προκειμένου να διασφαλίσει υψηλό επίπεδο σπουδών.

Στην τελετή παρευρέθησαν ακαδημαϊκοί, πρέσβεις και αντιπρόσωποι διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι, μέλη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και φυσικά, οι συγγενείς και οι φίλοι των αποφοίτων από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v