Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργομετρικό πρόγραμμα με τη στήριξη της Cosmote

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πρωτοποριακού Εργομετρικού Προγράμματος ”ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ”, που διοργανώνεται από την ΕΥ ΖΗΝ με την υποστήριξη της Cosmote. Στόχος του προγράμματος είναι να παροτρύνει παιδιά και εφήβους 9-16 ετών να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει και κυρίως να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.

Εργομετρικό πρόγραμμα με τη στήριξη της Cosmote
Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πρωτοποριακού Εργομετρικού Προγράμματος ”ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ”, που διοργανώνεται από την ΕΥ ΖΗΝ με την υποστήριξη της Cosmote.

Στόχος του προγράμματος είναι να παροτρύνει παιδιά και εφήβους 9-16 ετών να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει και κυρίως να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.

Περισσότερα από 1.300 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Cosmote στην πρώτη φάση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2006, περνώντας συνολικά από έξι δήμους της Αττικής.

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος, περίπου 14 ακόμη δήμοι του νομού Αττικής θα φιλοξενήσουν την κινητή μονάδα εργομέτρησης.

Το Εργομετρικό Πρόγραμμα ”ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ” εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Νοέμβριο του 2006, με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μια ειδική κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες), πραγματοποιούνται αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας και σωματομετρήσεις.

Μέσω των μετρήσεων αυτών, αξιολογείται η φυσική κατάσταση των παιδιών, αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και τελικά σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των νέων, σύμφωνα με τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα.

Στο πλευρό της Cosmote στην επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία είναι και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cosmote, Πύρρος Δήμας. ”Ο ρόλος του Ολυμπιονίκη είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά για να τα οδηγεί στον αθλητισμό”, αναφέρει σχετικά ο Πύρρος και συνεχίζει: ”Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω στα παιδιά και τους γονείς τους μέσα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v