Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελέγχους στις τιμές τουριστικών προορισμών ζητά ο Σαμαράς

Παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το γεγονός ότι σε διάφορα νησιά, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας....

Ελέγχους στις τιμές τουριστικών προορισμών ζητά ο Σαμαράς
Με αφορμή το γεγονός ότι σε διάφορα νησιά, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας, παρατηρείται αύξηση στις τιμές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς τόνισε στον κ. Ανδρεάδη ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές.

Επ' αυτού του ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Ιούνιο, η αύξηση των τιμών στην Ελλάδα είναι 12% ενώ πρωταθλήτρια στην άνοδο των μέσων ξενοδοχειακών τιμών αναδεικνύεται η Σαντορίνη.

Το Ημεροβίγλι, παρουσιάζει σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%. Με αποτέλεσμα η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο να αγγίζει τα 501 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η μέση τιμή κυμαινόταν στα 257 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στο Φηροστεφάνι με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013 (51%). Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης μόνο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013).

Ομοίως και στα Φηρά, οι τιμές τραβούν την ανηφόρα με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).

Και η Ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζει αύξηση της μέσης τιμής διανυκτέρευσης κατά 35% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 119 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα της περσινής χρονιάς η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαινόταν στα 88 ευρώ.

Συνολικά η αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο αγγίζει το 21%. Ποσοστό αύξησης το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v