Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ιδιοκτησίας για το Kosmopolis

Στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία και κατασκευαστή κ. Ιωάννη Ζερβού και του κατασκευαστή κ. Κωνσταντίνου Τουλούπα περιήλθε από 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους το εμπορικό κέντρο Kosmopolis, μετά από συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την Τράπεζα Πειραιώς. Το τίμημα της εξαγοράς του εμπορικού κέντρου ανήλθε στα 38 εκατ. ευρώ.

Στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία και κατασκευαστή κ. Ιωάννη Ζερβού και του κατασκευαστή κ. Κωνσταντίνου Τουλούπα περιήλθε από 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους το εμπορικό κέντρο Kosmopolis.

Οι δύο επιχειρηματίες κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς και εξαγόρασαν εξ ημισείας (με 50% έκαστος) τις δύο θυγατρικές κατά 100% εταιρίες του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος:

α) τη Botifin η οποία είχε στην κυριότητά της την ανάπτυξη του Kosmopolis και

β) την Π- Parking στην οποία ανήκαν οι 480 θέσεις στάθμευσης σε τέσσερα υπόγεια επίπεδα του εμπορικού κέντρου.



Ο λόγος που παρακίνησε τους δύο επιχειρηματίες να προβούν στην εξαγορά του Kosmopolis έγκειται στο ότι ”ήταν μια πολύ καλή επενδυτική ευκαιρία”, εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης Ζερβός.

Ο ίδιος παράλληλα προσθέτει ότι στο στόχαστρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τους είναι κυρίως τα ακίνητα απόδοσης μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Kosmopolis. Το τίμημα της εξαγοράς του εμπορικού κέντρου ανήλθε στα 38 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος των νέων ιδιοκτητών του Kosmopolis είναι η αναβάθμισή του προκειμένου να γίνει πιο θελκτικό για τους πελάτες- επισκέπτες του. Με το προγραμματισμένο επενδυτικό πρόγραμμα τροποποίησής του, το Kosmopolis θα καλύπτει πληθώρα αναγκών των επισκεπτών του και όχι μόνο τη ψυχαγωγία (σινεμά) και την εστίαση όπως γίνεται σήμερα.

Το κοινό- στόχος του εμπορικού κέντρου -ηλικίας από 15 έως 45 ετών- θα μπορεί, με την ολοκλήρωση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, να πραγματοποιεί στο Kosmopolis συγκεντρωτικά τις αγορές μέσα σε 4 ώρες, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήθελε για τους ίδιους λόγους να δαπανήσει 2 ημέρες.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο στόχαστρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος των δύο επιχειρηματιών βρίσκονται εμπορικά κέντρα τα οποία λειτουργούν τόσο στην ελληνική όσο και σε ξένες αγορές. Οι συζητήσεις που γίνονται στην παρούσα φάση για την εξαγορά εμπορικού κέντρου στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν λίαν συντόμως.

----Περιγραφή του Kosmopolis

Το εμπορικό κέντρο Kosmopolis βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική οδό, στο ύψος του Αμαρουσίου.

Το Kosmopolis περιλαμβάνει:

* 12 αίθουσες κινηματογράφου εκ των οποίων οι 11 αναπτύσσονται σε δύο υπόγεια επίπεδα και 1 στο ισόγειο. Οι κινηματογραφικές αίθουσες που είναι μισθωμένες από τη γνωστή εταιρία Odeon έχουν συνολική χωρητικότητα 2.100 ατόμων

* 1.200 τμ χώρων εστίασης- café bar στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου

* 4.750 τμ ακάλυπτου χώρου, μέρος του οποίου είναι διαμορφώθηκε κατάλληλα για την ανάπτυξη υπαίθριων χρήσεων ψυχαγωγίας.

* 480 θέσεις στάθμευσης σε 4 υπόγεια επίπεδα, για την άνετη και εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση τόσο των μισθωτών όσο και των επισκεπτών του Kosmopolis.

Το Kosmopolis ξεκίνησε τη λειτουργία πριν από ενάμισι χρόνο και το πρώτο έτος λειτουργίας του δέχτηκε 1 εκατομμύριο επισκέπτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v