Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα μεταπτυχιακά του AIT

Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Athens Information Technology (ΑΙΤ). Την ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 100 φοιτητές οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2007-8.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα μεταπτυχιακά του AIT
Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Athens Information Technology (ΑΙΤ), εχθές στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις του στην Παιανία. Την ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 100 φοιτητές οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2007-8.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καθηγητές και τα στελέχη της Διοίκησης παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΙΤ, τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, τις παρεχόμενες υποτροφίες καθώς και την εργαστηριακή του υποδομή. Επίσης στο τέλος των παρουσιάσεων απαντήθηκαν ερωτήσεις των ενδιαφερομένων και διευκρινίστηκαν απορίες τους.

Συγκεκριμένα, το AIT προσφέρει, σε αποκλειστική πανευρωπαϊκή συνεργασία με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Carnegie Mellon, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης M.Sc. in Information Networking (MSIN). Η συνεχιζόμενη επιτυχία του προγράμματος αυτού έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση του ΑΙΤ διεθνώς. Το AIT έχει εμπλουτίσει το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα με τα μεταπτυχιακά προγράμματα M.Sc. in Information & Telecommunication Technologies (MSITT) και M.Sc. in Management of Business, Innovation & Technology (MBIT).

Ειδικότερα, το ΜΒΙΤ-αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνο-οικονομικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για στελέχη που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στο στρατηγικό σχεδιασμό, την τεχνο-οικονομική αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων και επιχειρηματικών ιδεών καθώς και στην εμπορική εκμετάλλευση τεχνολογικών εφευρέσεων και καινοτόμων ιδεών στο χώρο των τεχνολογιών της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Στον τομέα της εκπαίδευσης στελεχών το ΑΙΤ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard και το Ίδρυμα Κόκκαλη, διεξάγει εντατικά προγράμματα σε θέματα ηγεσίας, στρατηγικής διοίκησης και διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς το Athens Information Technology (ΑΙΤ) υλοποιεί μία σειρά από εντατικά σεμινάρια σε σύγχρονα τεχνολογικά θέματα αιχμής. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα απο 2000 στελέχη εταιριών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.



Κάθε καλοκαίρι το ΑΙΤ διοργανώνει ειδικά σεμινάρια (Summer School) με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων στους τομείς των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών καθώς και της διαχείρισης της έρευνας και της καινοτομίας. Το Summer School λειτουργεί σε 2 θεματικές ενότητες που απευθύνονται αφενός σε μαθητές λυκείου και αφετέρου σε προπτυχιακούς ή και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Στο ΑΙΤ φοιτούν σήμερα, 172 φοιτητές από 13 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v